'Musel jsem využít šance'. Satoranský zářil v NBA a pomohl Wizards k výhře proti Detroitu osobním maximem

Tomáši Satoranskému se v druhé sezóně v zámořské NBA daří a využívá svých šancí. V základní sestavě sice opět nefiguroval, odehrál však posledních patnáct minut, během kterých zaznamenal 15 ze svých 17 bodů. Celkem zaznamenal 17 bodů, což je jeho osobní maximum v NBA. Předchozí Satoranského maximum bylo čtvrtečních 12 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards | Zdroj: Reuters

Český rozehrávač začal utkání na lavici náhradníků, do základní sestavy ho nepustil Tim Frazier, avšak Satoranský z minima času na palubovce vytěžil své osobní maximum.

Na 17 bodů mu stačilo pouhých šest střeleckých pokusů. Svá dobrá čísla navíc doplnil čtyřmi doskoky a čtyřmi asistencemi.

Satoranského čeká druhá sezona v NBA. 'V přípravných zápasech jsem se cítil dobře,' řekl

Číst článek

„Teď naprosto chápu jak moc důležité je být v této lize neustále připravený, protože nikdy nevíte, jaká bude situace. Samozřejmě, nechcete, aby se někdo zranil, ale může se to stát, a pak člověk musí tu šanci využít. Je to těžké, ale profesionál to musí zvládnout,“ popsal po zápase Satoranský svou situaci novinářům.

Zápas pro sebe washingtonští Wizards rozhodli ve třetí čtvrtině, kde se jim podařilo smazat sedmibodový náskok Detroit Pistons. Třetí část zápasu Wizards ovládli 35:15, celý zápas pak 109:91.

Nejlepším střelcem Washingtonu byl Markieff Morris s 23 body. Satoranského konkurent Tim Frazier zaznamenal šest bodů, šest asistencí a pět doskoků. Zraněný rozehrávač a hvězda týmu John Wall opět do zápasu nezasáhl.

V dalších zápasech porazili obhájci titulu Golden State Warriors Orlando 133:112, Toronto Indianu 120:115, basketbalisté New Orleans nestačili na Utah 108:114, Sacramento těsně přehrálo Chicago 107:106. Memphis prohrál se San Antoniem 79:95, Oklahoma City přehrála Minnesotu 111:107 a Miami porazilo Charlotte 105:100.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme