Sbohem, formule 1. Brazilec Massa pojede poslední dva závody

Brazilský pilot formule 1 Felipe Massa podruhé oznámil konec kariéry. Zatímco vloni ho ještě tým Williams přemluvil k pokračování, letošní závody na okruzích Interlagos a v Abu Dhabí budou pro 36letého vicemistra světa z roku 2008 definitivně poslední.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Felipe Massa

Felipe Massa | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

„Tentokrát to budou mé poslední závody v Brazílii a v Abu Dhabí. Chci moc poděkovat rodině, přátelům, sponzorům i fanouškům. Snad mě budete podporovat i v dalších letech v jiných závodech,“ vzkázal Felipe Massa svým fanouškům na Twitteru.

'Bylo to vždy to nejrozumnější.' Bývalý šéf F1 Bernie Ecclestone přiznal, že pomáhal Ferrari

Číst článek

36letý Brazilec se neloučí poprvé. Konec v mistrovství světa formule 1 oznámil už před rokem a na domácím okruhu Interlagos si užil dojemnou rozlučku. Jenže když Valtteri Bottas oznámil přesun do Mercedesu, přemluvilo vedení Williamsu Massu, ať si kariéru prodlouží.

V aktuálním pořadí je Massa jedenáctý, nejvíc se mu dařilo hned zkraje sezony, v Austrálii a Bahrajnu skončil na šestém místě, v posledních závodech se pohybuje na hraně bodovaných pozic.

„Chci Felipemu poděkovat za všechno, co pro tým Williams udělal,“ napsal v prohlášení manažerka Williamsu Claire Williamsová. „Jsme vděční, že si prodloužil kariéru, nebylo to pro něj jednoduché a ukazuje to, jak hluboký vztah k týmu měl.“

Nejlepší sezonu v kariéře zažil rodák ze Sao Paula před devíti lety v týmu Ferrari. Celý ročník 2008 soupeřil o titul s mladíkem Lewisem Hamiltonem. V závěrečném závodě doma v Brazílii mu ale nestačilo ani vítězství. Hamilton vybojoval potřebné páté místo v předposlední zatáčce a odsoudil Massu k titulu vicemistra světa.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme