Schweiner s Perušičem si o medaile nezahrají, na evropském šampionátu nestačili na nizozemský pár

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na evropském šampionátu ve Vídni o medaile nezahrají. Čtvrtfinálovou bitvu s Nizozemci Stefanem Boermansem a Yorickem de Grootem, jenž byl hvězdou dramatického zápasu, prohráli 16:21, 21:16 a 10:15. Děleným pátým místem čeští reprezentanti po olympijském turnaji poznamenaném covidem-19 a karanténou vyrovnali na ME své maximum.

Vídeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner | Foto: Václav Kohelka

Perušič se Schweinerem vstupovali do vídeňského šampionátu jako nasazené dvojky. Tři zápasy na žhavém písku v rakouské metropoli vyhráli, ale v sobotu narazili na výborně hrající Nizozemce. Zejména jednadvacetiletý De Groot nenechal v poli spadnout jediný útok české dvojice a s Boermansem vrátili rodákům z Prahy letošní prohru ze Světového okruhu v Soči.

Štochlová s Hermannovou na mistrovství Evropy končí, v osmifinále nestačily na favorizované Lotyšky

Číst článek

Perušič a Schweiner chtěli na ME vyšperkovat životní sezonu, v níž na světových turnajích posbírali kompletní sbírku medailí: v Dauhá v březnu jako první Češi získali zlato, v Cancúnu následně vybojovali bronz a v červnu doma v Ostravě stříbro.

Olympijský turnaj v Tokiu jim pokazil Perušičův pozitivní test na koronavirus a ze skupiny po úvodní kontumaci dál neprošli. O to víc si chtěli ve Vídni spravit chuť.

Nizozemci však byli zpočátku bezchybní, neměli problém s příjmem a v útoku nenechali vyniknout polaře Perušiče či Schweinerův blok, který takto bodoval v prvním setu jen jednou. Češi prohrávali brzy o čtyři body 7:11 a náskok už nestáhli.

Ve druhé sadě ale vykřesali naději na postup do semifinále, zvlášť když Boermans předvedl sérii tří chyb. De Groot však parťáka podržel a v závěru tie-breaku to byl on, kdo Nizozemcům zařídil nedělní boje o evropské medaile. Po triumfu před měsícem na čtyřhvězdičkovém turnaji v Gstaadu sahají po dalším pódiu.

Český beachvolejbal dál čeká na medailový úspěch mužů na ME, naposledy se o něj postarali mistři Evropy z roku 1996 Marek Pakosta a Michal Palinek. Ženské dvojice naopak patřily v posledních letech k nejlepším, zatím poslední medailí byl bronz Barbory Hermannové s Markétou Nausch Slukovou z roku 2018.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu ve Vídni:
Muži:
Čtvrtfinále: Boermans, De Groot (5-Niz.) - Perušič, Schweiner (2-ČR) 2:1 (16, -16, 10).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme