Sdruženář Vytrval získal na mistrovství světa juniorů bronz, druhou českou medaili

Jan Vytrval obsadil třetí místo v závěrečném závodu sdruženářů na mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování ve Švýcarsku a získal pro českou výpravu druhou medaili. Zlato v úterý vybojoval jeho reprezentační kolega Ondřej Pažout, jenž dnes skončil šestý.

Goms/Kandersteg Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sdruženář Jan Vytrval

Sdruženář Jan Vytrval | Foto: FB Jana Vytrvala

Vytrval sahal po medaili již v prvním závodu, kde ale v běhu na 10 km nedokázal udržet druhé místo ze skokanské části.

Minulá sezóna nebyla podle představ. Teď už se ale sdruženář Portyk těší na olympiádu

Číst článek

V sobotu si naopak na pětikilometrové trati oproti skoku o jednu příčku polepšil, přičemž bronzového z úterního závodu Bena Loomise z USA za sebe na čtvrtou pozici odsunul o jedinou desetinu sekundy.

Pažout zůstal na šesté příčce, doběhl s odstupem 23,4 sekundy na vítěze.

Dvě medaile na juniorském mistrovství světa získali sdruženáři naposledy v roce 2006 v Kranji, kdy byl v individuálních závodech dvakrát třetí Miroslav Dvořák.

Pro titul si v sobotu v Kanderstegu doběhl Slovinec Vid Vrhovnik s náskokem 4,9 sekundy před Rakušanem Dominikem Terzerem.

Program běžců na lyžích v Gomsu uzavřely závody štafet, v nichž čeští junioři obsadili desáté a juniorky jedenácté místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme