Plavkyně Seemanová odloží o rok svou cestu do Spojených států, prioritou zůstává olympiáda

Plavkyně Barbora Seemanová měla v těchto dnech ladit formu na olympijské hry a po nich odjet studovat a trénovat do Ameriky. Takový byl její plán, který koronavirus v tomto roce zničil. Naštěstí pro ni všechno, co měla v zámoří domluvené, platí a američtí trenéři na ni rok počkají.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

„Oni chápou tu situaci, měli jsme o tom několikahodinové hovory přes skype. Brala jsem to i s ohledem na to, že bych se ani během zimy třeba nemohla vrátit, bylo by to hektické,“ vysvětlila Seemanová Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Seemanová kvůli posunuté olympiádě o rok odložila svou cestu do Ameriky. Více v příspěvku Martina Charváta

Šance trénovat v podmínkách plavecké velmoci se česká reprezentantka nevzdává. Ale zatím zůstane pod vedením Petry Škábové.

„V neposlední řadě jsem myslela na Péťu. Je to moje trenérka a přišlo by mi nefér, abychom spolu jely čtyři roky cyklus a pak bych před olympiádou odjela jinam. Chtěla bych to s ní takhle uzavřít,“ řekla dvacetiletá plavkyně.

Plavci jsou do konce roku bez velkých mítinků. ‚Trénuji jen, abych nebyla tlustá,' říká Kubová

Číst článek

„Chceme dotáhnout ten rok, bylo to její rozhodnutí. Nechala jsem jí absolutně volnou ruku, odjet v této době nechce,“ dodala Škábová.

Dvojnásobná vítězka olympijských her mládeže teď netrénuje. Před dvěma týdny si Seemanová natrhla mezižeberní sval a pomalu se dává do pořádku. A tak má teď jakousi napůl vynucenou pauzu před sezonou a 25. července začne svůj druhý pokus připravit se na hry v Tokiu.

„Pro mě jsou cíle, které jsem si nastavila před čtyřmi lety, stále stejné. Akorát se to posunulo o rok, ale beru to jako rok k dobru, budu trénovat normálně dál,“ vysvětlila Seemanová, pro kterou budou vrcholem zimní části sezony závody Světového poháru v Berlíně a Budapešti, protože mistrovství světa je v tomto roce zrušené. A zároveň ji nemusí trápit honba za olympijským limitem, protože ho má na kraulařské stovce i dvoustovce.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme