Starší bratr porazil mladšího. Stephen Curry přispěl 36 body k první výhře Golden State v semifinále NBA

Basketbalisté Golden State zahájili finále Západní konference play-off NBA vítězně. Na domácí palubovce si šampioni posledních dvou ročníků poradili v úvodním utkání i bez stále zraněného Kevina Duranta s Portlandem 116:94. Hvězdný rozehrávač Warriors Stephen Curry přispěl k triumfu 36 body, když trefil devět trojkových pokusů.

Tento článek je více než rok starý.

Golden State Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portlandský Zach Collins bojuje o koš s obránci Golden State v prvním semifinálovém zápasu NBA.

Portlandský Zach Collins bojuje o koš s obránci Golden State v prvním semifinálovém zápasu NBA. | Foto: Kyle Terada | Zdroj: Reuters/USA TODAY Sports

Hráči Golden State působili od úvodního rozskoku odpočatějším dojmem. Za celý zápas prohrávali jen chvíli na začátku první čtvrtiny o pět bodů, pak se ale dostali do vedení a už ho až do konce nepustili. Největší převahu měli ve čtvrté části, kterou ovládli 39:23 a díky tomu narostl rozdíl ve skóre až na konečných 22 bodů.

Basketbalisté Golden State jsou popáté v řadě ve finále konference, vyřadili Houston

Číst článek

Stephen Curry si devíti proměněnými trojkami vyrovnal osobní rekord ve vyřazovacích bojích a k 36 bodům přidal také šest doskoků a sedm asistencí. Klay Thompson ho podpořil 26 body, třemi zisky a dvěma bloky. Draymond Green dodal 12 bodů, deset doskoků, pět asistencí, dva zisky a tři bloky.

Silná obrana domácích

Hosté se v hale Oracle Arena přesvědčili, jak dobře brání obhájci titulu. Zpoza trojky dali Trail Blazers jen sedm z 28 pokusů, úspěšnost střelby z pole měli lehce přes 36 procent. Hlavní duo tahounů Damian Lillard a CJ McCollum dohromady vyslalo na koš 31 střel a úspěšné bylo v jedenácti případech. Lillard tak blízko svého rodiště v Oaklandu zaznamenal 19 bodů.

„Naši hráči na perimetru je dokázali skvěle zastavovat a nenechávat volné střely. To bylo ohromně důležité. Ale celkově naše defenziva fungovala dobře a řekl bych, že to bylo díky tomu, že jsme měli více volného času před touhle sérií než soupeř,"“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Golden State Steve Kerr.

Hrdina sedmého rozhodujícího duelu ve 2. kole McCollum dodal 17 bodů stejně jako náhradník Rodney Hood a Maurice Harkless, jediný hráč hostů s úspěšností střelby přes 50 procent. Do dvouciferných čísel se dostal už jen turecký pivot Enes Kanter, který zapsal double double za 10 bodů a 16 doskoků.

Mladší bratr Stephena Curryho Seth v dresu Portlandu dostal do obroučky za bezmála 20 minut jednu ze sedmi střel a měl 3 body. „Přiznám se, že jsem párkrát viděl na tribuně naše rodiče, jak stojí a tleskají po mých úspěšných střelách,“ uvedl Stephen Curry. „Když jsem se před zápasem ptal mámy, komu bude fandit, jestli mně, nebo bráchovi, odpověď jsem nedostal. A teď jsem viděl, jak oslavuje moje trefy v dresu Portlandu. Je to zvláštní,“ řekl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme