Severská síla porazila českou chytrost. 'Prohráli jsme s lepším týmem,' uznal trenér házenkářek Bašný

České házenkářky ještě musí o postup do osmifinále mistrovství světa bojovat. Na šampionátu v Německu totiž v základní skupině poprvé prohrály, když podlehly Švédkám 32:36. Na rozdíl od minulých dvou, nakonec ale vítězných utkání, si tentokrát vytvořily v úvodu náskok.

Tento článek je více než rok starý.

Bietigheim-Bissingen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České házenkářky na mistrovství světa v Německu

České házenkářky na mistrovství světa v Německu | Foto: Alžběta Vejrostová / chf.cz

„Možná, že by bylo lepší, kdybychom prohrávaly. Nedokážu si to vysvětlit, první poločas byl z říše snů, možná, že jsme vůbec druhý poločas hrát neměly,“ pousmála se gólmanka Lucie Satrapová, která tým opět podržela několika výbornými zákroky.

Jenže druhý poločas se musel hrát, a v něm se projevily lepší fyzické parametry švédských házenkářek.

První prohra na mistrovství pro české házenkářky, nad jejich síly byly Švédky

Číst článek

„Mají větší sílu a v té síle větší dynamiku a výbušnost. V druhé půli to už od nás nebylo ono. Přehrávali jsme je rychlostí, chytrostí. Ne individuální, ale kolektivní rychlostí a chytrostí. To už ve druhé půli nebylo,“ hodnotil reprezentační trenér Jan Bašný.

A projevila se i náročnost turnaje, české hráčky už neměly tolik sil, aby vydržely ve stejném tempu celý zápas.

„Samozřejmě, že nám docházely síly. Ten program je nabitý, hrajeme pět zápasů v sedmi dnech, ale na to se vymlouvat nemůžeme. Myslím si, že 32 gólů je dobrých, ale 36 obdržených je špatné. Celý zápas jsme nenašly recept na jejich hru a v obraně nám to nevycházelo,“ přiznala kapitánka Iveta Luzumová.

'Pasují nás do role favoritů,' těší házenkářku Lucii Satrapovou před zápasem proti Švédsku

Číst článek

Ta byla proti Švédkám nejen nejlepší střelkyní týmu, ale i českou hráčkou v zápase, ke kterému ještě trenér Jan Bašný dodal:

„Hráčky do toho daly všechno, hrály na hranici svých možností, ale prohrály s lepším týmem.“

Češky ale stále mají reálnou šanci postoupit do osmifinále. Ve čtvrtek proti suverénním Norkám by byl jakýkoli bod překvapením, a tak se pravděpodobně všechno rozhodne až na závěr skupiny v souboji proti Maďarsku.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme