Cavendish ještě kariéru nekončí, bude znovu jezdit za stáj Quick Step

Hvězdný spurtér Mark Cavendish nebude chybět v profesionálním cyklistickém pelotonu ani v příštím roce, slavný Brit podepsal na sezonu 2021 smlouvu se stájí Deceuninck-Quick Step. Bude to jeho druhé angažmá v belgickém týmu, už za něj závodil v letech 2013 až 2015. Potom oblékal dres Dimension Data a letos působil ve stáji Bahrajn-McLaren.

Tento článek je více než rok starý.

Wevelgem (Belgie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish

Mark Cavendish | Zdroj: Profimedia

V minulých dnech pětatřicetiletý mistr světa z roku 2011 naznačil možný konec kariéry, nedlouho poté své prohlášení zmírnil a nyní pokračování zpečetil.

Cyklista Kreuziger po patnácti letech opouští elitní WorldTour, bude jezdit za kontinentální ruský tým

Číst článek

V předchozím angažmá v Deceuninck-Quick Step vybojoval 44 vítězství, v týmu by se měl znovu sejít i s českým reprezentantem Zdeňkem Štybarem, který v něm působí už od roku 2011.

„Těžko se mi popisuje, jak moc jsem rád, že se připojím k Deceuninck-Quick Step. Je to, jako kdybych se vracel domů. Je tu parta neuvěřitelných jezdců a těším se na obnovení spolupráce s realizačním týmem, z něhož většina tu byla už při mém prvním angažmá. Bylo to jedno z mých nejúspěšnějších období a jsem na tu éru náležitě hrdý,“ uvedl Cavendish na webu nového zaměstnavatele.

Rodák z ostrova Man Cavendish patří k nejlepším spurtérům v historii cyklistiky. V kariéře slavil na 150 vítězství. Ve sbírce má 30 etapových prvenství na Tour de France, 15 na Giru d'Italia a tři na Vueltě. Úspěchy sbíral také na dráze, kde se stal třikrát mistrem světa v madisonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme