Jako dítě se přestěhovala do Nizozemska, teď cyklistka Melissa Van Neck závodí za Česko

Cyklistka ze Zlína Melissa Van Neck se po rozvodu rodičů přestěhovala s maminkou do Amsterdamu. Tam studovala architekturu a jezdila na kole. Až po návratu do Česka se vrhla do cyklistického tréninku úplně naplno a teď má za sebou první silniční závod v českém dresu i na nejvyšší elitní úrovni.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Melissa Van Neck.

Melissa Van Neck. | Zdroj: Český svaz cyklistiky

Na úvod pozdravila česká reprezentantka v silniční cyklistice Melissa Van Neck posluchače Radiožurnálu nizozemsky, pak už ale pokračovala v češtině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jako dítě se přestěhovala do Nizozemska, teď cyklistka Melissa Van Neck závodí za Česko

„Poslouchám Radiožurnál. Fakt, mám aplikaci na mobilu. Hlavně to musím sledovat, když jsem v Nizozemsku, aby se to nezhoršilo s češtinou,“ zmínila aplikaci iRadio zlínská rodačka Melissa Van Neck.

„Začala jsem v Česku základní školu, ale pak se rodiče rozvedli. Mamka má taky holandskou národnost a přestěhovala se s námi do Nizozemska a já si vzala její poslední jméno,“ vysvětlila Van Neck.

A aby to nebylo moc jednoduché, Melissa má z matčiny strany českou babičku a dědu Nizozemce.

„Moje rodina je prostě složitá,“ smála se šestadvacetiletá cyklistka pražské Dukly, která v dětství po odchodu z Česka vyrůstala v Amsterdamu.

Tour de France bez mechanického dopingu? Kontroloři zrentgenovali 164 kol, skryté ‚motorky‘ nenašli

Číst článek

„Ještě si pamatuju na to, jak jsem seděla na nizozemské základní škole a vůbec jsem nevěřila tomu, že někdy budu přemýšlet nizozemsky. Teď už to takhle bohužel je, tak se snažím vrátit,“ řekla Van Neck.

Melisse Van Neck v tom teď pomáhá, že na Moravu za příbuznými stále jezdila na prázdniny a po získání bakalářského diplomu z architektury na amsterdamské univerzitě se do Česka rozhodla vrátit.

„Hodně se mi stýskalo. Teď jsem v poslední době byla v Česku a přes zimu jsem byla v Nizozemsku, protože tam je trochu lepší počasí. Střídám to, myslím, že je to asi padesát na padesát,“ dodala silniční cyklistka Melissa Van Neck, která ve Skotsku odjela vůbec první mezinárodní závod mezi elitou a také v českém dresu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme