Velkou cenu Valencie Moto3 vyhrál patnáctiletý závodník, Kornfeil upadl

Český motocyklový jezdec Jakub Kornfeil v závěrečné Velké ceně Valencie získal po pádu bod za 15. místo a v konečném pořadí mistrovství světa Moto3 zůstal osmý. Vyrovnal tím své nejlepší umístění v šampionátu z roku 2016. Senzačním vítězem závodu na mokré trati se stal patnáctiletý Turek Can Öncü, jenž proměnil v prvenství divokou kartu a první start v MS životě.

Tento článek je více než rok starý.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Motocyklista Jakub Kornfeil

Motocyklista Jakub Kornfeil | Zdroj: ČTK

Kornfeil měl velmi dobrou šanci na posun celkovým pořadím, ve hře bylo i konečné šesté místo, protože jeho majitel Arón Canet ze Španělska upadl hned v prvním kole. Ale před polovinou závodu Kornfeil také skončil na zemi a ze šestého místa se propadl mimo bodovaná umístění.

Zisk mistrovského titulu MotoGP, oslavy, vykloubené rameno. ‚Vším tím adrenalinem to ani nebolí,‘ říká Márquez

Číst článek

Rivala Gabriela Rodriga ještě po stíhací jízdě předjel, ale ziskem bodu se na něj v konečné klasifikaci pouze dotáhl. V jeho neprospěch rozhodla bilance umístění v sezoně. Oba byli nejlépe jednou třetí, argentinský soupeř ale přidal i dvě čtvrtá místa, zatímco druhým nejlepším Kornfeilovým výsledkem bylo dvakrát páté místo. Ziskem 116 bodů si český pilot alespoň vytvořil o čtyři body osobní rekord.

Öncü se stal ve věku 15 let a 115 dní nejmladším vítězem Grand Prix v historii a vyhrál také jako první turecký jezdec. Druhý skončil ve Valencii mistr světa Jorge Martín ze Španělska, třetí Brit John McPhee.

Velká cena Valencie, závěrečný závod mistrovství světa silničních motocyklů:
Moto3: 1. Öncü (Tur./KTM) 43:06,370, 2. Martín (Šp./Honda) -4,071, 3. McPhee (Brit./KTM) -6,130, 4. Di Giannantonio -12,897, 5. Bastianini (oba It./Honda) -14,735, 6. Masiá (Šp./KTM) -21,984, ...15. Kornfeil (ČR/KTM) -56,424.

Konečné pořadí MS (po 18 závodech): 1. Martín 260, 2. Di Giannantonio 218, 3. Bezzecchi (It./KTM) 214, 4. Bastianini 177, 5. Dalla Porta (It./Honda) 151, 6. Canet (Šp./Honda) 128, ...8. Kornfeil 116.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme