Jedna uklouzla, druhé spadla čepička. České plavkyně ztratily v závodech naději kvůli hloupým chybám

Jedné spadla čepička, druhá uklouzla na startu. Největší české plavecké naděje nezvládly své závody na mistrovství Evropy kvůli hloupým chybám. Simona Baumrtová byla nakonec na padesátimetrové trati na sedmá.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Baumrtová

Simona Baumrtová | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

„Na startu mi to uklouzlo a vůbec jsem se neodrazila. Spadla jsem tam jako brambora,“ nadávala Simona Baumrtová po padesátimetrové trati, na které se každá chyba těžko dohání.

Na podzim měl pozitivní dopingový test na kokain. Teď však již Jan Šefl opět reprezentuje Česko na ME

Číst článek

„Já ani nevím, jak je možné, že mi to uklouzlo. Nemělo by to klouzat. Možná mě trochu znervóznělo to, že nám tam rozhodčí dali tu lištu až na poslední chvíli, tak jsem ještě přemýšlela, jestli si jí tam mám dát sama, jako to udělaly ostatní holky,“ popisuje speciální znakařské startovací zařízení, které se zavěsí o bloky do vody.

Podobný problém z kategorie těch, které by se stávat neměly, postihl i Barboru Závadovou, které pro změnu spadla z hlavy při její parádní disciplíně čepička.

„Je to nepříjemné, asi jako kdyby se atletovi začala vyzouvat tretra. Říkala jsem si ‚kašli na to, je to jenom čepička‘, ale to bylo až potom, co jsem si ji shodila. Předtím jsem na to pořád myslela a nesoustředila se na plavání. Taková velká chyba během mé hlavní disciplíny je už spíše k pousmání než k breku, protože tohle by se mi stávat nemělo,“ říkala po závodě reportérovi Radiožurnálu Závadová.

Obě Češky mají ještě další šanci zabojovat na mistrovství Evropy o medaili, ale tu největší možnost už nejspíše kvůli těmto minelám propásly.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme