Určitě nebudu odjíždět smutná, hodnotí plavkyně Kubová dvě pátá místa z mistrovství Evropy

Znakařka Simona Kubová má na evropském šampionátu v krátkém bazénu v Glasgow za sebou druhou účast ve finále. Na dvoustovce skončila pátá stejně jako ve čtvrtek na poloviční trati.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simona Kubová odstartovala na mistrovství Evropy v Glasgow do závodu na 200 metrů znak

Simona Kubová odstartovala na mistrovství Evropy v Glasgow do závodu na 200 metrů znak | Zdroj: ČSPS/ Martin Vaňo

Znovu pátá. Plavkyně Simona Kubová i ve svém druhém startu na mistrovství Evropy v krátkém bazénu skončila kousek pod stupni vítězů. Na medaili chyběla Kubové zhruba vteřina a půl, ale podle svých slov byla s výkonem byla spokojená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Simona Kubová zhodnotila svůj výkon na ME v krátkém bazénu

„Já jsem doufala, že poplavu pod 2:05 a ke čtvrtému místu chyběl kousek, ale já jsem za ten čas hrozně ráda. Plavalo se mi dobře a dokonce mi zbyly síly do poslední padesátky a dvě pátá místa jsou skvělá,“ řekla Kubová Radiožurnálu.

Celý závod se pohybovala na pátém místě s odstupem za vedoucí trojicí. Z té byla nakonec nejrychlejší Italka Margherita Panzieraová, která zvítězila časem 2:01,45 a nechala o osm desetin za sebou Ukrajinku Darynu Zevinovou. Bronzovou medaili získala vítězka stovky Kira Toussaintová z Nizozemska.

Trenér a otec v jedné osobě Tomáš Baumrt chtěl, aby jeho osmadvacetiletá svěřenkyně odjížděla z mistrovství s dobrým pocitem, protože je to možná její poslední evropský šampionát v krátkém bazénu.

„Dobrý pocit, ale tak trochu s kapkou hořkosti. Jsem šťastná, že jsem na stovce zaplavala 56,7, to i táta pochválil. Určitě nebudu odjíždět smutná, dlouho jsem nebyla dvakrát pátá v Evropě. Nejsme tady jen tři nejlepší, ale je nás tu šest a každá může být od druhého do šestého místa. A já byla pátá,“ dodala s úsměvem Kubová.

Martin Charvát, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme