Gymnastka Bilesová je novou rekordmankou. Na mistrovství světa získala už 21 medailí

Simone Bilesová získala rekordní 21. medaili z mistrovství světa a je nejúspěšnější sportovní gymnastkou historie. Dvaadvacetiletá hvězda v úterý ve Stuttgartu dovedla Američanky k obhajobě titulu v družstvech a její bilance z mistrovství světa zatím činí 15 zlatých, tři stříbra a tři bronzy. Rekordní sbírku do neděle pravděpodobně ještě rozšíří.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simone Bilesová získala rekordní 21. medaili z mistrovství světa a je nejúspěšnější sportovní gymnastkou historie

Simone Bilesová získala rekordní 21. medaili z mistrovství světa a je nejúspěšnější sportovní gymnastkou historie | Foto: Wolfgang Rattay | Zdroj: Reuters

Bilesová se dosud dělila o prvenství s ruskou legendou Světlanou Chorkinovou. V Německu ji čeká od čtvrtka ještě pět soutěží - finále víceboje a čtyři na nářadích. Mezi muži je rekordmanem mistrovství světa s 23 cennými kovy Vitalij Ščerbo z Běloruska.

Přepíše Bilesová učebnice gymnastiky? Stačí jí k tomu zvládnout dva unikátní prvky

Číst článek

Američanky kralovaly týmové soutěži na mistrovství světa již popáté v řadě. Společně se čtyřnásobnou olympijskou vítězkou z Ria Bilesovou tvořily zlatou sestavu Sunisa Leeová, Kara Eakerová, Grace McCallumová a Jade Careyová. Se známkou 172,330 porazily druhé Rusko o téměř šest bodů, bronz vybojovaly nečekaně Italky. Medaile se tak dočkaly po 69 letech.

„Připadá mi to trochu šílené. A taky krásné, protože rozšiřujeme sbírku a vyhrály jsme pátým rokem za sebou. Na svoje rekordy nemyslím,“ řekla Bilesová. „Když ve čtvrtek zacvičím stejně jako dneska, budu více než šťastná,“ dodala s odkazem na čtvrteční víceboj. V úterý dostala nejvyšší známky na přeskoku, kladině a v prostných.

České gymnastky Aneta Holasová, Lucie Jiříková, Sandra Jessenová, Dominika Ponížilová a Anna-Mária Kányaiová obsadily v sobotní kvalifikaci 23. místo. Holasová si díky výkonu ve víceboji vybojovala olympijskou účast v Tokiu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme