Odměna na závěr vydařené sezony. Šipkař Sedláček se podruhé kvalifikoval na mistrovství světa

Český šipkař Karel Sedláček završí svou premiérovou sezonu mezi profesionály další účastí na mistrovství světa. V pondělní kvalifikaci totiž zdolal všechny tři soupeře a po dvou letech si znovu zahraje v ikonické Alexandra Palace v Londýně. Je tak prvním českým šipkařem, který se na šampionátu představí podruhé.

Coventry (Aktualizováno: 17:13 30. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlej Kája, jak se přezdívá jedinému českému držiteli profesionální karty nejprestižnější organizace PDC, prošel kvalifikačními boji zcela suverénně. V prvním kole porazil 72. hráče světa Rowbyho-Johna Rodrigueze 6:0. Měl přitom průměr na tři šipky přes sto bodů, což je hranice absolutní světové špičky.

‚Sen, který se stále víc zhmotňuje.‘ Sedláček může být prvním českým šipkařským profesionálem

Číst článek

V dalším kole nedal šanci Benitu van de Pasovi a po výhře 6:2 došel k závěrečnému duelu proti dalšímu Nizozemci Janu Dekkerovi. Ani dalšího výše postaveného hráče na žebříčku se ale Sedláček nezalekl a po vítězství 7:2 si zajistil prodloužení sezony. Nejsledovanější turnaj roku začne 15. prosince a skončí až po Novém roce.

„Jsem strašně šťastný, ale ne zas tak překvapený. Ráno jsem vstal a věděl jsem, že kvalifikaci vyhraju. S tím jsem tam šel a jsem na sebe hrdý, že si dokážu takhle nastavit hlavu a jít za tím,“ Radiožurnálu řekl český šipkař.

Sedláček potvrdil skvělou formu z minulého týdne, kdy postoupil na turnaji Players Championship Finals přes dva favorizované soupeře až do třetího kola. V něm podlehl pozdějšímu finalistovi Mervynu Kingovi.

Šampionát i s diváky

Samotná účast v prvním kole šampionátu vynese čtyřicetiletému rodákovi z Bohdašina 7500 liber a pravděpodobně i další posun ze současné 84. příčky v žebříčku. V legendární „Ally Pally“ by se navíc mohlo hrát po dlouhé době i s diváky, jak oznámila asociace PDC v souvislosti s uvolněním protikoronavirových opatření v Anglii.

„Jsou to fantastické zprávy, sleduji to každý den. Mělo by být snad až tisíc lidí na každé session. Bez diváků si to člověk neužije naplno, hrajeme to nejen pro sebe, ale i pro ně. Když bude aspoň tisíc diváků a Ally Pally bude bouřit, to už bude zase jiná liga,“ řekl český šipkař.

Sedláček už předloni navázal postupem na Miloslava Navrátila, který se představil na světovém šampionátu v roce 2007. Před dvěma lety Zlej Kája nestačil v prvním kole na talentovaného Keegana Browna a podlehl mu 0:3 na sety.

Kvalifikace MS:
1. kolo: Sedláček - Rodriguez 6:0
2. kolo: Sedláček - Van de Pas 6:2
3. kolo: Sedláček - Dekker 7:2

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme