Velké drama se smolným koncem. Sedláček měl šest šipek na postup, na šampionátu ale končí

Šipkař Karel Sedláček ani při své druhé účasti na mistrovství světa nepřešel přes první kolo. Jediný český reprezentant na turnaji nestačil v londýnské Alexandra Palace na domácího Ryana Joyce, kterému podlehl 2:3 na sety. Velké drama vrcholilo v závěrečné sadě, kdy český reprezentant nevyužil hned šest pokusů na ukončení zápasu.

Londýn (Aktualizováno: 19:37 16. 12. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šipkař Karel Sedláček

Český šipkař Karel Sedláček | Foto: Mark Kerton | Zdroj: Reuters

Ve středu se na rozdíl od zahajovacího dne šampionátu pokračovalo v Alexandra Palace bez diváků. Od původního záměru až tisícovky lidí na každý hrací den museli organizátoři na poslední chvíli upustit kvůli zpřísnění protikoronavirových opatření v Anglii.

Šipkařům začíná mistrovství světa. Titul obhajuje Wright, jediný Čech Sedláček myslí na čtvrtfinále

Číst článek

Zápasy prvního kola se hrají na tři vítězné sety a každý z nich na tři vítězné legy. Sedláček v úvodu zápasu skóroval lépe, ve třetím legu jako první prolomil soupeři podání a úvodní sadu ukořistil pro sebe.

Předloňský čtvrtfinalista Joyce ale svůj výkon po krátké pauze výrazně zvednul a v druhém setu dominoval. Jenže zlepšil se i Zlej Kája, jak se rodákovi z Bohdašina přezdívá.

Sedláček třetím setem „prolétl“ podobně jako jeho soupeř o pár minut dřív a přiblížil se historickému postupu. Joyce mu to ale následně znovu vrátil a vyrovnaný souboj dospěl do rozhodujícího pátého setu.

Ten začal jednačtyřicetiletý český reprezentant brejkem, vedl 2:0 a měl dvě šipky na vítězství. Joyce dokázal srovnat skóre, v závěrečném legu ale mohl Sedláček hned čtyřikrát rozhodnout. Pevnější nervy nakonec ukázal Angličan a vrátil českému reprezentantovi zářijovou porážku z prvního vzájemného utkání.

„Kdo nezavře poslední double, ten prostě nevyhraje. Je to o to bolestnější, že jsem byl během zápasu stoprocentně přesvědčený, že ho dotáhnu do vítězného konce,“ řekl Sedláček v nahrávce pro média.

„Jsem vděčný za to, že jsem tu vůbec mohl hrát a že se mi konec sezony povedl. Chce to zvednout hlavu, trénovat a věřit si, že člověk může porážet ty nejlepší hráče,“ dodal český šipkař, který má zajištěnou profesionální kartu PDC ještě na další rok.

V šipkařském chrámu Alexandra Palace se bude hrát od 15. prosince až do 3. ledna. Titul obhajuje světová dvojka, Skot Peter Wright. Pokud by vyhrál i letos, odnesl by si stejně jako před rokem odměnu půl milionu liber (asi 14,5 milionu korun). Sedláček vyinkasoval za účast v prvním kole 7500 liber.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme