Čeští šipkaři byli na mistrovství světa blízko senzaci, favorizované Belgii podlehli až v posledním legu

Čeští šipkaři Karel Sedláček a Adam Gawlas nestačili na mistrovství světa reprezentačních dvojic na belgický tým ve složení Dmitri Van den Bergh, Kim Huybrechts a v turnaji končí po prvním kole. Česká dvojice favorita pořádně potrápila, nakonec ale podlehla pátému nasazenému páru 4:5 na legy.

Salcburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šipkař Karel Sedláček během exhibice v pražské hale Královka

Český šipkař Karel Sedláček během exhibice v pražské hale Královka | Foto: Petr Šolar | Zdroj: Petr Šolar

Turnaj World Cup of Darts je jediným elitním turnajem dvojic v kalendáři profesionální organizace PDC. Během zápasu se oba hráči ve dvojici střídají po třech šipkách. Od osmifinále se hrají i klasické singly a závěrečná čtyřhra až v případě nerozhodného stavu po prvních dvou zápasech.

‚Sen, který se stále víc zhmotňuje.‘ Sedláček může být prvním českým šipkařským profesionálem

Číst článek

Jediný český držitel profesionální karty PDC Sedláček trefil hned prvními třemi šipkami maximální skóre 180. To samé se mu povedlo i v průběhu druhého legu, v jehož závěru i srovnal na průběžných 1:1.

Sedláček s podporou solidního výkonu dvojnásobného finalisty mistrovství světa juniorů Gawlase táhl českou dvojici za senzačním postupem. Následující dva legy získali Češi pro sebe, Belgičané ale dokázali srovnat.

Zápas dospěl až do rozhodujícího legu za stavu 4:4, ve kterém ale Huybrechts ukončil klání hned při první příležitosti a pátá nasazená dvojice potvrdila roli velkých favoritů. V osmifinále změří síly s vítězem duelu mezi Hongkongem a Lotyšskem.

„Upřímně řečeno, nehráli jsme dobře. Umíme zahrát desetkrát lépe,“ řekl Huybrechts v pozápasovém rozhovoru. Oba páry si udržely v průběhu zápasu velmi dobrý průměr přes 90 bodů na tři šipky.

Oslabení obhájci

Nejvýše nasazenou dvojicí je tým Walesu, který tvoří světová trojka Gerwyn Price a šestnáctka Jonny Clayton. O svůj čtvrtý triumf na World Cup of Darts bude usilovat i dlouholetá jednička žebříčku Michael van Gerwen v nizozemské dvojici s Dannym Noppertem.

Oslabení jsou naopak obhájci titulu Skotové, kterým kvůli koronavirové krizi chybí jak aktuální mistr světa Peter Wright, tak jeho loňský parťák Gary Anderson. Turnaj vyvrcholí v neděli, vítězný tým si odnese 70 tisíc liber (asi dva miliony korun).

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme