Skalná je zatím bez Nedvědovy registrace. Zahraje si asi až na jaře, říká předseda klubu

Oblékal dres národního týmu, získal Zlatý míč, hrál za Spartu, Lazio a Juventus. Teď fotbalista Pavel Nedvěd po konci aktivní kariéry míří zpět na česká hřiště. Na jaře by si rád zahrál se synem za Skalnou.

Tento článek je více než rok starý.

Skalná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Nedvěd.

Pavel Nedvěd. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

S kariérou profesionálního fotbalisty se Pavel Nedvěd loučil v květnu 2009. Naposledy symbolicky nastoupil za Juventus Turín proti Laziu Řím, kde dříve působil. Teď se na bývalého reprezentačního kapitána mohou těšit na Karlovarsku ve Skalné, kde s fotbalem začínal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Nedvěd by si ve Skalné rád zahrál se synem

„Když má dovolenou a objeví se v Čechách, tak sem jede. Kousek od Skalné má chalupu a jeho představa je, že by si na jaře rád zahrál se synem,“ objasňuje Radiožurnálu důvody Nedvědova návratu předseda klubu Miroslav Balej.

Pavel Nedvěd je v současnosti viceprezidentem Juventusu. Prezident klubu Andrea Agnelli ovšem nesmí rok vykonávat svou funkci. Italská fotbalová federace jej potrestala za prodej lístků tvrdému jádru fanoušků, kteří jsou podezřelí z napojení na organizovaný zločin. Čas na Skalnou si tedy asi bude hledat jen stěží.

Po sedmi odehraných kolech se Skalná nachází na šestém místě I.B třídy Karlovarského kraje a s Nedvědem na soupisce bude určitě nejsledovanějším týmem soutěže. Předseda klubu potvrzuje, že příchod držitele zlatého míče za rok 2003 přijala kabina velmi pozitivně: „Když tu Pavel je, chodí s nimi trénovat. Samozřejmě ho vnímají jako ikonu.“

Aby vůbec Pavel Nedvěd mohl za Skalnou nastoupit v soutěžním zápase, potřebuje stejně jako všichni ostatní hráči registrační průkaz. „Ještě ho nemáme, ale v úterý nás čeká výborová schůze, kde se dozvíme, jestli už přišla,“ říká Balej. Její úspěšné vyřízení bude prvním krokem k tomu, aby si “Méďa“ mohl se svým synem zahrát.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme