Školačka porazila profesionálky. Čtrnáctiletá Thajka vyhrála golfový turnaj

Čtrnáctiletá thajská školačka Atthaya Thitikulová se stala nejmladší vítězkou profesionálního golfového turnaje. Domácí podnik Ladies European Tour v Pattayi ovládla s náskokem dvou ran před Mexičankou Anou Menéndezovou.

Pattaya Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtrnáctiletá Atthaya Thitikulová

Čtrnáctiletá Atthaya Thitikulová | Zdroj: Fotobanka Profimedia

"Mám ohromnou radost a jsem na sebe hrozně pyšná. Věnuji tuhle trofej všem v Thajsku," uvedla Thitikulová, která vyhrála ve věku 14 let, čtyři měsíce a 19 dní.

Překonala tím Kanaďanku Brooke Hendersonovou, které bylo před pěti lety při triumfu na turnaji domácího profesionálního okruhu 14 let, devět měsíců a tři dny.

Peníze si ale neužila. ProtožeThitikulová startovala v soutěži jako amatérka, odměna 45.000 eur (1,1 milionu korun) pro vítězku připadla druhé Aně Menéndezové.

Thitikulová už má za sebou i start v prestižním americkém seriálu LPGA. Rovněž na domácí půdě krátce po svých čtrnáctých narozeninách tehdy obsadila 37. místo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme