Skvělá atmosféra, závody lepší než v Riu, chválí veslaři šampionát v Račicích

Mistrovství Evropy ve veslování se v Račicích povedlo a bylo to znát i na českých reprezentantech. Nešlo ani tak o medaile, ale celkovou atmosféru, kterou šampionát měl. Žádné výrazné problémy nebyly ani s organizací.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek před zaplněnou tribunou v Račicích.

Ondřej Synek před zaplněnou tribunou v Račicích. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Vlastně poprvé tu byli všichni po velké rekonstrukci, kterou jsme v Račicích udělali. Přišla velká chvála, všichni jsou spokojení, to nás moc těší," byl rád bývalý veslař a teď šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

A šampionát si užívali hlavně domácí reprezentanti. „Tohle je jeden z nejlepších uspořádaných závodů. Když to porovnávám s olympiádou v Riu, tak Račice byly možná ještě o kousíček lepší," zářil Jakub Podrazil z dvojky bez kormidelníka.

Skifař Synek po zisku zlata chválil fanoušky. Medaili z Račic řadí nejvýš z evropských šampionátů

Číst článek

„Jsem nadšený, bylo to super. Chtěl bych poděkovat i všem organizátorům a dobrovolníkům, je super, co tu předvádí. Všude rozdávají úsměvy, to nám hrozně pomáhá," přidává se Ondřej Synek.

Největší hvězda české výpravy získala v Račicích zlato. „Celou dobu jsem říkal, že mě to nenervuje, ale bylo to těžké. Lidí tu byla spousta a všichni říkali, že Synek pojede o zlato. Trošku jsem tomu podlehl a byl jsem nervózní, ale naštěstí to dobře dopadlo. Přišlo mi, že tu byla lepší atmosféra než na lecjakém mistrovství světa," pokračoval ve chválení - tentokrát fanoušků - Ondřej Synek.

Další zlato přidal trochu nečekaně ženský dvojskif. „Bylo to bombastické. Už když jsme jely na start, fanoušci nám ukázali, že máme podporu. Pak jsme je slyšely už od kilometru," vyprávěla po zlatém závodě Lenka Antošová.

Na račickém kanálu to letos není poslední velká akce - na konci srpna hostí mistrovství světa v rychlostní kanoistice.

Dvojskif Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Mirko Vasić, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme