Slon se nekamarádí s vajíčky, tvrdí před nejsledovanější bitvou boxer Mayweather

Oba platí za aktuálně největší tváře svých sportů, oba v nich posouvají hranice maximálních výdělků a oba také svorně tvrdí, že nemají konkurenci. A tak se teď nejspíš boxerský šampion Floyd Mayweather a tvář smíšených bojových umění známých jako MMA Conor McGregor utkají navzájem. A počty to budou znovu rekordní. Porcovat se má 500 milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý boxer Floyd Mayweathe

Bývalý boxer Floyd Mayweathe | Zdroj: Reuters

Floyd Mayweather se k vylepšení rekordní bilance 49 vítězství bez jediné porážky dlouho neměl. Žádný soupeř nebo spíše nabídka pro něj nebyli dost lákavé. Teď ale do světa vypustil záběry ze svého tréninku a jeho promotérská společnost si na 26. srpna zarezervovala halu v Las Vegas.

Zámořská média považují jeho duel s a Conorem McGregorem za hotovou věc. Mayweather prý už kývl na nabubřelé výzvy ryšavého Ira, které v podobném tónu tak dlouho odmítal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Blíží se nejsledovanější duel v ringu, ve kterém si soupeři rozdělí 500 miliónů dolarů.

„Nevím o tom, že by McGregor nikdy neprohrál, nevím o tom, že by po 20 let vládl MMA. Nevím, že by byl mistrem světa. Když se teda říká, že je Floydem Mayweatherem MMA, tak se ptám: vydělal někdy 100 milionů dolarů za jeden za zápas? Vydělal někdy 300 milionů za jeden zápas? Nikdy ho se mnou neporovnávejte.  Já jsem slon a ten se nekamarádí s vajíčky. Slon je tak velký, že vajíčka ani nevidí.“

Nakonec se ale Mayweather nejspíš rozkoukal.  Popularita zápasů MMA v zámoří roste bleskovou rychlostí a nejbohatší boxer historie si jistě dobře spočítal, že odměny ze souboje napříč sporty mohou být rekordní. Podle stanice ESPN se koncem srpna bude boxovat až o půl miliardy dolarů. A pro čtyřicetiletého Američana hraje i fakt, že McGregor vymění klec za ring, kde se bude muset obejít bez kopů a pák. 

„Nedělá mi problém bojovat proti soupeři s černým pásem jiu jitsu, ani s černým pásem v taekwondu. A stejně tak nemám problém bojovat boxerem, který je světovou jedničkou. Bude to pro mě další normální den v práci. Zjistím si styl boje svého protivníka a připravím se na něj,“ nebojí se výzvy Conor McGregor.

Osmadvacetiletý rodák z Dublinu navíc boxerské rukavice nasazoval už v mládí, kdy namísto zápasů už s tehdy populárním Mayweatherem snil o tom, že mu slávu přinese fotbalová kariéra. 

Marek Augustin, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme