Smečařka Kojdová chce na mistrovství Evropy napodobit muže. Obrovský výskok má v genech

České volejbalová reprezentace nastoupí už zítra k prvnímu utkání na mistrovství Evropy. Premiéru si na velkém šampionátu odbude hned šest hráček včetně Petry Kojdové, smečařky s obrovským výskokem, kterou po ME čeká první zahraniční angažmá.

Tento článek je více než rok starý.

Gandža/Ázerbájdžán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na své první zahraniční angažmá se vydala Petra Kojdová.

Na své první zahraniční angažmá se vydala Petra Kojdová. | Zdroj: FIVB

Když Petru Kojdovou sledujete při tréninku, hned na první pohled vás zaujme neuvěřitelným výskokem. Se svými 183 centimetry dosáhne až do třímetrové výšky. To se nedá jen tak natrénovat.

Přes dvacet hodin na cestě. Unavené volejbalistky dorazily na mistrovství Evropy do Ázerbájdžánu

Číst článek

„Něco mám v genech. Tatínek skákal na lyžích a byl taky v reprezentaci. Občas jsme měli tréninky, že nám radil i Jarda Sakala, který skákal s ním. Takže asi je to všechno dohromady,“ prozrazuje Radiožurnálu Petra Kojdová.

Třiadvacetiletá rodačka z Frenštátu pod Radhoštěm začal s volejbalem v deseti letech a její talent byl patrný hned od začátku. Postupem času se vypracovala v extraligovou hráčku a před dvěma roky nakoukla i do reprezentace. V závěrečné nominaci pro šampionát, se ale objevila až letos.

Usměvavá smečařka je prototypem moderního sportovce. V tréninku neošidí jedinou činnost. Mimo palubovku dodržuje životosprávu a pečlivě se zajímá o zdravou výživu.

„Snažím se něco dodržovat, ale když mám chuť na vepřo knedlo zelo, tak si ho dám,“  usmívá. Soudě podle její vysportované postavy asi příliš často chuť na klasiku české kuchyně nedostává.

Musí se chtít a věřit

Když se sečte životospráva, talent i tréninkové úsilí, je nasnadě, že se dočkala dalšího postupného kroku - zahraničního angažmá. Od nové sezony už nebude hráčkou Ostravy, ale francouzského Nancy.

„Moc se těším, ale taky mám respekt. Bude to poprvé v zahraničí, jiný jazyk, všechno bude novinka. Uvidíme, jak se s tím poperu,“ plánuje.

To ale přijde až za měsíc, teď chce uspět s reprezentací na evropském šampionátu. „Postoupit ze skupiny a potom se rvát co nejdýl to půjde. Třeba jako chlapi, ti nám ukázali, že to jde. Že se musí chtít a věřit,“ připomíná Petra Kojdová nedávný úspěch mužské reprezentace a její postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Cesta ženského národního týmu začne zítra duelem se Srbskem.

Petr Kadeřábek, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme