Softbalistky odešly z ME bez medaile, soustředí se ale především na olympijskou kvalifikaci

České softbalistky medaili na domácím mistrovství Evropy nezískaly. V souboji o třetí místo prohrály v sobotu s Velkou Británií 1:5. Ale hráčky i trenér ví, že nejdůležitější akce sezony je teprve před nimi.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České softbalistky v utkání s Velkou Británií

České softbalistky v utkání s Velkou Británií | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

„My vždycky chceme medaili, ale náš hlavní cíl byl dostat se do kvalifikace na olympiádu, která je za 14 dní. Teď se soustředíme především na to, postoupit na olympiádu,“ upozornila Ludmila Kučerková na hlavní snažení českých softbalistek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Softbalistky odešly z ME bez medaile, soustředí se ale především na olympijskou kvalifikaci

Za 14 dní v nizozemském Utrechtu se utká nejlepší evropská šestka z Ostravy a dva africké týmy o jedno místo do olympijského Tokia.

„Máme spoustu videomateriálu a dat. Ostatní týmy to nemají, ty na tom začaly pracovat až v závěru turnaje. Myslím, že minimálně v tomhle vedeme. Těžké je nejen data zpracovat, ale také je interpretovat a použít,“ přidává trenér Vojtěch Albrecht, který na turnaji nechtěl ukázat vše z českého umění. Naopak se snažil analyzovat soupeře.

Softbalistky na evropskou medaili nedosáhly. V souboji o bronz podlehly Velké Británii

Číst článek

„Poprosíme Američanky, aby nám házely na tréninku náhozy, které jsme si načetly a budeme se soustředit, abychom je trefovaly správně do pole,“ říká pro Radiožurnál Kučerková, že v Praze budou reprezentantky trénovat s Američankami.

Tým je podle zkušené Terezy Jakešové na turnaj v Utrechtu nažhavený: „Cítíme, že jsme připravené. Makáme na tom. Někdo tři roky, někdo kratší dobu. Máme jasně dané věci, které jsme zlepšily. Máme třeba skvělý scouting. Věříme, že se všechno sejde,“ přeje si před turnajem v Nizozemsku Jakešová.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme