Když se zapaří mozek, není to nic moc, říká před střetnutím s Británií česká softbalistka Thompsonová

Výjimečně vysoké teploty zasáhly tento týden i Nizozemsko, kde o postup na olympijské hry bojují české softbalistky. Poprvé v historii měření v zemi se teplota dostala ve čtvrtek nad 40 stupňů. Hráčky jsou přitom v této oblasti zvyklé spíš na jiné problémy s počasím.

Tento článek je více než rok starý.

Utrecht Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých softbalistek

Radost českých softbalistek | Zdroj: Česká softballová asociace

„V Holandsku jsem zažila jeden evropský šampionát, kde propršely tři dny. Pak světový šampionát, kde propršely dva dny. Teď si to užívám. Vyplatilo se, že jsme jely v zimě a v květnu na Floridu. Teď z toho těžíme,“ povídá pro Radiožurnál reprezentantka Ludmila Kučerková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když se zapaří mozek, není to nic moc, říká před střetnutím s Británií česká softbalistka Thompsonová

Podle ní byly cesty týmu do Spojených států důležité nejen z herního pohledu, ale nakonec překvapivě i aklimatizačního. Češky navíc jako jediný z osmi celků odehrály všechny zápasy základní skupiny od 16 hodin, tedy v době, kdy v Utrechtu bylo největší horko. A stejný čas bude mít i začátek jejich pátečního duelu finálové skupiny proti Velké Británii.

„To slunce je šílené, jak je nahoře. Paří nám přímo na hlavu. V softbalu potřebuje člověk zapojit mozek, a pokud se zapaří, není to nic moc,“ říká Eliška Thompsonová.

„Já jsem překvapená. Byla jsem v Holandsku za život strašně mockrát a vím, že se vše může změnit z hodiny na hodinu. Věřím, že nějaká kapka spadne,“ doplňuje Tereza Jakešová, které její předpověď pravděpodobně vyjde, protože má v Utrechtu propršet téměř celá sobota.

‚Pro většinu je to jedna příležitost za život.‘ Olympijská kvalifikace je pro softbalistky jedinečnou šancí

Číst článek

Horku se hráčky brání ledovými lázněmi, poctivým pitným režimem a třeba nadhazovačka Pecková sebou celý zápas nosí kvůli svému výkonu malý ručník: „Hodně se mi potí ruka. Proto mám ručníček, do kterého se utírám nebo potom magnesium, které mi vysušuje pokožku.“

A teploty kolem 40 stupňů nejsou příjemné ani pro africké celky: „Ano, u nás je podobné horko, ale rozdíl je v tom, že doma nemáme takovou vlhkost vzduchu. Tady je to mnohem horší – u nás se o dost lépe dýchá, i když je tam velké​ teplo,“ doplňuje David – člen realizačního týmu Botswany. Ta už na turnaji skončila na rozdíl od české reprezentace, která odpoledne v k udržení šance na olympijské hry musí porazit překvapivé vítězky druhé skupiny z Velké Británie.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme