Softbalistky po výhře nad Francií vyhlíží zápas o bronz. ‚Půjdeme do toho naplno,‘ hlásí

Velké drama nabídly české softbalistky v souboji s Francií na mistrovství Evropy v Ostravě. Potřebovaly vyhrát, aby si definitivně zajistily postup do boje o bronzové medaile. Brzy sice vedly 5:0, ale o svém vítězství 7:6 nakonec rozhodly až v poslední směně. I díky této výhře si na mistrovství Evropy zahrají o bronzové medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká softbalová reprezentace

Česká softbalová reprezentace | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Věděly jsme, že do toho Francouzky půjdou naplno, protože byly ve stejné pozici jako my. Kdyby vyhrály, tak můžou jít také do boje o bronz. Nakonec to bylo drama. Děláme to trochu dramatické, ale vždy věříme a fanoušci nás podporují,“ těšila přízeň ostravského publika Veroniku Klimplovou, která v první směně odpálila homerun. Češky brzy vedly 5:0, ale pak udělaly pár chyb a Francouzky skóre otočily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Softbalistky po výhře nad Francií vyhlíží zápas o bronz. ‚Půjdeme do toho naplno,‘ hlásí

„Žádné velké překvapení se naštěstí nekonalo. Míněno tímto zápasem…Oba týmy si uvědomovaly, že se hrálo o možnost hrát o medaile. Francie tu má špičkový turnaj. Vyřadila i ty týmy poskládané z amerických hráček. Zejména v útoku hrála velmi dobře,“ pochválil trenér Vojtěch Albrecht soupeře.

Po výhře už je jisté, že Česko bude v sobotu hrát o bronz, s jakým soupeřem naopak ještě jasné není. Nejpravděpodobněji by to měl být někdo z dvojice Velká Británie a Itálie. Tedy týmy, se kterými Česko už na turnaji prohrálo.

Týmy začnou taktizovat, říká softbalistka Pecková před začátkem finálové části mistrovství Evropy

Číst článek

„Oba týmy mají dobrou nadhazovačku. Na to se budeme muset připravit více. Oba týmy do toho možná půjdou s tím, že nás podcení a že si budou myslet, že je to jasná výhra. My do toho půjdeme naplno a to by mohla být naše výhoda,“ přidává pro Radiožurnál Klimplová. Český tým tedy plní postupné cíle. Tím prvním byl postup do olympijské kvalifikace, teď je to umístění na stupních vítězů.

„Budeme hrát o medaile a budeme se na to připravovat. Máme dva zápasy do konce turnaje a dáme do toho všechno,“ doplnil před vyvrcholením turnaje český trenér Vojtěch Albrecht. Program finálové skupiny ukončí páteční zápas Česka s Nizozemskem.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme