‚Není co vytknout.‘ Trenér softbalistek Albrecht je se vstupem do šampionátu spokojený

České softbalistky vykročily za ziskem medaile z domácího evropského šampionátu v Ostravě a Frýdku-Místku úspěšně. V nedělních prvních duelech na mistrovství porazily Litvu 15:0 a Švédsko 7:0.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadhazovačka Adéla Linková během utkání Mistrovství Evropy žen v softbalu mezi Českou republikou a Litvou

Nadhazovačka Adéla Linková během utkání Mistrovství Evropy žen v softbalu mezi Českou republikou a Litvou | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

České hráčky tak prvním dvěma soupeřům na šampionátu nedovolily skórovat. To trenéra Vojtěcha Albrechta po druhé výhře nad Švédskem těšilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

České softbalistky vykročily za ziskem medaile z domácího evropského šampionátu v Ostravě a Frýdku-Místku úspěšně. Více v reportáži Davida Procházky

„Není co vytknout. Nadhazovačka i catcher perfektní výkon, jenom v útoku jsme se na začátku lehce rozehřívali,“ chválil svůj tým český trenér v rozhovoru pro Radiožurnál. A pokud mluvil o rozehřívání, tak polední utkání s Litvou se hrálo v pětatřiceti stupních.

„Toho počasí se obávám. Dnes jsme odpočívali asi tři hodiny a výhodou je, že hrajeme i večer. Sice to pro nás znamená, že půjdeme pozdě spát, ale zase netrávíme na slunci tolik času jako ostatní týmy,“ pochvaloval si Albrecht po večerním utkání se Švédskem, kdy už teplota klesla k sedmadvaceti stupňům.

Softbalistky na úvod mistrovství Evropy snadno přehrály Litvu i Švédsko

Číst článek

Kapitánka reprezentace Lucie Petrásková s vyššími teplotami problém nemá. „Teplo je na jednu stranu nepříjemné, ale na druhou stranu je pro nás dobré, protože svaly jsou uvolněné a nehrozí nějaké natažení. Je to výrazně lepší než hrát v zimě, řekla česká reprezentantka.

"Měly jsme před turnajem dva přípravné kempy na Floridě, kde bylo teplo mnohem větší, takže jsme i v tomto směru dobře připravené,“ doplnila.

Pro české reprezentantky bude šampionát pokračovat dvěma zápasy v pondělí, kdy změří síly od ve 14.00 se Slovenskem a večer od 20.45 s Francií.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme