Čeští softbalisté prohráli s Venezuelou. Na mistrovství světa si zahrají o sedmé místo

Čeští softbalisté se na mistrovství světa v Praze bodově neprosadili a i kvůli třem homerunům prohráli s Venezuelou rozdílem 0:7 už po páté směně. V neděli budou hrát od 10.30 o konečné sedmé místo s poraženým z utkání mezi Austrálií a USA. Nevylepší tak své nejlepší umístění ze světových šampionátů, kterým zůstane šesté místo z roku 2000.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze začátku si čeští softbalisté vytvářeli tlak a dostávali se do nadějných pozic

Čeští softbalisté na mistrovství světa | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Zápas s Venezuelou zlomila druhá směna, v které předvedl parádní představení vnější polař Engelbert Herrera. Nejdříve výskokem na plot chytil odpal Jiřího Nezbedy, který už směřoval za bariéru a znamenal by dva body. Vzápětí na pálce dal sám homerun a poslal Venezuelu do vedení 2:0.

Soupeř přidal v téže směně ještě další bod a Jaroslava Breníka vystřídal na nadhozu Michal Holobrádek. Unavená česká jednička po pátečním večerním čtvrtfinále s Kanadou nedokázala zastavit útok Venezuely, která ve třetí směně odpálila další dva homeruny, přičemž svůj druhý přidal Herrera a zvýšil na 7:0.

Na nadhazovací ‚prkno‘ šel Marek Joska a obrana zahrála dvojaut. V útoku se ale Češi podobně jako v celém turnaji neprosadili a zápas skončil předčasně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme