Třetí porážka na turnaji. Softbalisté nestačili na favorizovanou Argentinu

Čeští softbalisté prohráli na domácím mistrovství světa druhý zápas za sebou. Po těsné pondělní porážce od Japonska neuspěli ani proti favorizované Argentině, které podlehli 3:6. Jihoameričané získali klíčový čtyřbodový náskok dvěma homeruny ve druhé a třetí směně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 22:20 17. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa mužů v softbalu: ČR - Argentina, 17. června 2019 v Praze. Zprava David Mertl z ČR a Teo Migliavacca z Argentiny

Mistrovství světa mužů v softbalu: ČR - Argentina, 17. června 2019 v Praze. Zprava David Mertl z ČR a Teo Migliavacca z Argentiny | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Češi si ve skupině A k jednomu vítězství připsali třetí porážku. Všichni dosavadní přemožitelé domácího výběru však patří k favoritům, Češi tak zůstávají ve hře o postupové čtvrté místo.

Softbalisté ztratili dobře rozehraný zápas proti Japonsku a podruhé na šampionátu prohráli

Číst článek

Zaskočili nás v začátku. Naštěstí jsme dokázali odpovědět, pak nám ale zase utekli. Je to škoda, pro nás je to těžký soupeř, ale odehráli jsme s nimi dobrý zápas. Měli jsme šanci vyhrát. Mrzí mě to, že jsme nedokázali přidat odpal a jít do vedení, uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Tomáš Kusý.

Argentinci odpálili v druhé směně dva homeruny a vedli 3:0. Pak poslal míč za hrazení i Teo Migliavacca a Marka Josku vystřídal na nadhozu Jaroslav Breník. Ty homeruny byly dneska blbý. Nepovedlo se nám zvolit dobře nadhozy a soupeř se prosadil, potrestali nás. Tři homeruny je moc a nesmí se to stát, citoval Radiožurnál Kusého.

Desetinásobní mistři Evropy se vrátili do zápasu v páté směně. Po odpalu Václava Svobody chyboval argentinský polař, míč mu podběhl pod rukavicí a tři domácí hráči včetně Svobody dosprintovali pro bod. Jihoamerický celek nicméně hned v dohrávce opět zvýšil náskok a závěr už zkušeně zvládl.

V dalším utkání nastoupí čeští reprezentanti v úterý od 19.30 v Havlíčkově Brodu proti Filipínám. Může se to ve skupině ještě vyvinout jakkoliv, ale pravděpodobně budeme muset všechny tři zápasy vyhrát. Zejména Kuba bude náročná, kluci hrají skvěle a uvolněně. Budeme to muset zvládnout, věříme si, dodal Kusý.

Jakub Marek, mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme