Českým softbalistkám úvod do kvalifikace o olympijské hry vyšel. Francii porazily 6:1

České softbalistky vstoupily do kvalifikace o olympijské hry výhrou nad Francií 6:1. Zápas v Utrechtu rozhodly ve čtvrté směně, v níž si připsaly pět bodů. Naopak nadhazovačka Veronika Pecková neumožnila soupeřkám se dostat do skórovacích pozic a zaznamenala devět strikeoutů. Ve středu se český tým utká s Italkami, evropskými šampionkami z Ostravy.

Utrecht (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká softbalová reprezentace

Česká softbalová reprezentace | Zdroj: Česká softballová asociace

V úvodu utkání dominovaly zejména nadhazovačky, které hráčky nepouštěly na metu. Až ve třetí směně se prosadila Eva Rendlová a po jejím odpalu se dostala na domácí metu Adéla Weissová.

‚Je to unikátní možnost Česka se na olympiádu dostat.‘ Softbalistkám začíná kvalifikace na Tokio

Číst článek

Češkám se dařilo v útoku hlavně ve čtvrté směně - Lucie Petrásková odpalem po lajně zařídila dva doběhy a Francouzky reagovaly výměnou nadhazovačky. To jim však moc nepomohlo, Weissová úspěšným odpalem zařídila bod.

Výrazně se prosadila Veronika Klimplová, po jejím dalekém odpalu doběhly dvě spoluhráčky a Češky vedly už 6:0. V šesté směně Peckovou na nadhozu vystřídala Martina Bláhová, která byla pod tlakem zejména v šesté směně, kdy byly plně obsazené mety a soupeřkám se podařilo díky odpalu Eloise Triboletové jednou skórovat.

Celkem si české hráčky připsaly 11 úspěšných odpalů, jejich soupeřky pouze tři.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme