České softbalistky vyzvou znovu Velkou Británii, tentokrát v zápase o třetí místo

Jen tři prohry a osm výher si připsaly české softbalové reprezentantky během mistrovství Evropy v Ostravě a ve Frýdku-Místku. V sobotu od 15:30 je čeká poslední zápas. V souboji o bronzové medaile vyzvou Velkou Británii, se kterou v nadstavbové skupině prohrály 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českých softbalistek

Radost českých softbalistek | Zdroj: ČTK

„Možná nás trochu podcení a budou si myslet, že je to jasná výhra. My do toho půjdeme naplno,“ líčí Veronika Klimplová.

Přehrát

00:00 / 00:00

České softbalistky vyzvou znovu Velkou Británii, tentokrát v zápase o třetí místo

Myslí si česká softbalistka Veronika Klimplová. Prvotním cílem české reprezentace v Ostravě byl postup na kvalifikaci o Olympijské hry, to se povedlo středeční výhrou nad Irskem. Teď už trenér Vojtěch Albrecht nechce své trumfy schovávat.

„Jsou to dva rozdílné cíle. Cíl postoupit do olympijské kvalifikace je splněný. Také byl stanovený cíl získat medaili a dáme do toho všechno,“ říká trenér Albrecht.

‚Holky do toho spíš peníze sypou.‘ Softbalistky si na šampionát berou dovolenou, nejsou profesionálky

Číst článek

České softbalistky se na turnaji trápily s elitními nadhazovačkami. V souboji o bronz ale můžou těžit z předchozí zkušenosti.

„Nadhazovačka Británie Georgina Corrick je o trochu horší než Greta Cecchetti z Itálie. Stejně to ale je nejvyšší level. Také by nám mohlo pomoct, že Británie pálí trochu méně než Itálie,“ popisuje Klimplová.

„Historicky, když na nás dávají ty země nejsilnější nadhazovačky, které mají, tak se s tím v útoku pereme. S holkama jsme se bavili, že musíme být chytřejší. Pokud budeme, tak dokážeme nějaké ty body dát,“ přemítá o soupeřově nadhozu trenér Albrecht. Zápas o třetí místo v Arrows Parku v Ostravě začne v 15 hodin a 30 minut.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme