Pecková si splnila softbalový sen, v Japonsku nakonec strávila kvůli pandemii devět měsíců

Softbalistka Veronika Pecková odjela v únoru do Japonska. Čekalo tam na ni životní angažmá v týmu nejlepší ligy světa Toyota Red Terriers. Jenže krátce po příletu vypukla koronavirová krize a česká hráčka zůstala v Japonsku dlouhých devět měsíců. O životě v asijské zemi a angažmá ve špičkové soutěži mluví Veronika Pecková v dalším díle Olympijského podcastu Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadhazovačka Veronika Pecková

Nadhazovačka Veronika Pecková | Zdroj: Česká softballová asociace

„Rozhodovala jsem se, jestli se nevrátit na chvíli do Čech a pak zase přeletět zpátky. Jenže kvůli všem opatřením bych musela být dohromady zase měsíc a půl v karanténě,“ vypráví Veronika Pecková.

V Japonsku tak zůstala devět měsíců. Sezonu, i když zkrácenou, přece jen stihla a s Toyotou obsadila třetí místo v japonské lize. 

Za dlouho dobu pobytu v Japonsku mohla posoudit, jaký rozdíl byl mezi životem v karanténě tam a v Čechách. Třeba v počtu testování. Zatímco tuzemští sportovci chodí na testy někdy i několikrát týdně, Pecková test na covid-19 podstoupila v Japonsku celkem jen třikrát.

„A ještě to nebylo to šťourání v nose, ale daly se sliny do zkumavky, nakapal se roztok a někam se to poslalo. V Japonsku jsou lidi v tomhle ohledu v bezpečí – když se udělá nějaké opatření, tak to znamená, že to všichni budou dodržovat,“ říká Veronika Pecková v novém dílu Olympijského podcastu Radiožurnálu.

K poslechu je například na webu Radiozurnal.cz, na audioportálu Můj rozhlas nebo v nejrůznějších podcastových aplikacích.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme