Softbalisté se přesunuli z Havlíčkova Brodu do Prahy. ‚Doma jsme v obou areálech,‘ říká kouč Kusý

Čeští softbalisté se chystají na další zápas mistrovství světa v pražských Bohnicích. Po těsné prohře s favorizovaným Japonskem v Havlíčkově Brodě se vrátili do centra šampionátu a v pondělí večer je čeká další mimořádně kvalitní tým – pátý celek světového žebříčku, Argentina.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč českých softballistů Tomáš Kusý při zápase mistrovství světa proti Japonsku

Kouč českých softballistů Tomáš Kusý při zápase mistrovství světa proti Japonsku | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

„S Argentinou jsme před tímto mistrovstvím odehráli pět přípravných zápasů. Myslím si tak, že toho vzájemně o sobě dost víme, známe se, a to i proto, že s Argentinou spolupracujeme. Doufáme, že to znovu bude vyrovnané utkání, a že se nám ho snad podaří tentokrát překlopit na naši stranu,“ věří zatím jeden z klíčových mužů české reprezentace na turnaji – nadhazovač Michal Holobrádek, který připomíná nedělní porážku 3:4 s favorizovanými Japonci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští softballisté se vrací do Prahy

Argentinci se na posledním mistrovství světa v Kanadě před dvěma lety dostali až do semifinále a loni na Interkontinentálním poháru v Praze porazili domácí tým 10:0 a 9:1. Takže jim Češi mají co vracet.

„Stoprocentně, Argentina nám, řekl bych, už delší dobu nesedí a pokusíme se je překvapit,“ souhlasí catcher neboli chytač českého týmu David Mertl, že Argentina je další mimořádně kvalitní mužstvo, na které domácí tým na šampionátu narazí.

A to necelý den po utkání v Havlíčkově Brodě, ale cestování podle Michala Holobrádka není problém: „Bylo to v pohodě. Máme dobrý autobus, takže cesta byla úplně v pořádku.“

Fandil jim i ženský národní tým, přesto čeští softbalisté Japonsku těsně podlehli

Číst článek

A tak se Češi těší na další zápas v bouřlivé atmosféře, kterou ale podle trenéra Tomáše Kusého zažili v obou městech, jež hostí historicky první mistrovství světa v Evropě.

„Areály jsou oba krásné, dobře připravené a díky banneringu dost podobné. V obou jsme hodně trénovali v posledních dvou letech, takže to tam známe. Myslím, že pro nás jsme v obou areálech doma a diváci byli v obou skvělí. Řekl bych tak, že jsou stejné a je nám jedno, kde hrajeme,“ porovnával softballové areály v Havlíčkově Brodě a v Praze trenér Kusý.

Duel Česko-Argentina ve Svoboda parku v pražských Bohnicích začne v pondělí v 19.30 a opět se tam dá očekávat návštěva kole tří tisíc diváků, jako tomu bylo v duelech s Novým Zélandem a Mexikem.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme