Bývalá basketbalistka USK fotografkou? Petrovićová se na mistrovství Evropy prohání s objektivem

Sonja Petrovićová patří mezi nejlepší evropské basketbalistky současnosti. Tahle Srbka se mezi ně zařadila během tříletého působení v pražském USK. Teď si po premiérové sezoně v ruském velkoklubu z Kursku užívá zaslouženého volna a doprovází svého nastávajícího manžela na veslařském mistrovství Evropy ve Skotsku. A to jako akreditovaná fotografka.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistka pražského USK Sonja Petrovičová (vpravo) v utkání proti italskému Schiu (archivní foto)

Basketbalistka pražského USK Sonja Petrovičová (vpravo) v utkání proti italskému Schiu (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Během čekání na české reprezentantky se mi v mixzóně naskytla zajímavá příležitost. Zahlédl jsem jednu mě velmi známou tvář – basketbalistku Sonju Petrovićovou -, která má na sobě vestičku fotografky.

„Můj snoubenec je srbský reprezentant ve veslování, takže teď když mám já po sezóně, tak se spolu snažíme trávit, co nejvíc času to jde. Jako vrcholoví sportovci totiž udržujeme většinu roku náš vztah na dálku, tak teď chceme být ideálně každý den spolu,“ vysvětluje reportérovi Radiožurnálu Sonja Petrovičová.

Melania Trumpová podpořila LeBrona Jamese ve sporu s manželem. Basketbalistu prezident označil za hlupáka

Číst článek

Co dělá na břehu veslařského kanálu nedaleko Glasgow už vím, ale co ten fotoaparát a vesta?

„Ne nejsem profík, ale focení mě vždycky bavilo, je to akční, tak se v něm zdokonaluji. Díky tomu navíc mohu být Milošovi ještě blíž. Víc s ním prožívám i ty závody a stává se ze mě velký fanoušek veslování,“ směje se Petrovičová a letmo mávne na svého nastávajícího Miloše Vasiče, který kolem projíždí s kolegou na lodi.

„Čeští veslaři ho dobře znají, protože když jsem hrála v Praze a on za mnou přijel, trénoval s některými z nich,“ vysvětluje.

Na britské ostrovy dokonce Sonja Petrovičová dorazila ještě daleko dřív, než společný evropský šampionát šesti sportů začal. S přáteli se totiž rozhodla cestovat, když srbský národní tým nepostoupil na zářijové mistrovství světa basketbalistek.

„Byla to pro skvělá příležitost trochu víc poznat Velkou Británii, která se mi moc líbí. Pár dní jsme pobyli v Londýně a pak ještě v Edinburghu než jsme dorazili sem do Glasgow. Je to taková moje dovolená, než se budu muset vrátit do reality,“ říká Sonja Petrovičová.

Myslí tím, než bude muset začít vlastní basketbalovou přípravu na novou sezonu v ruském Kursku, druhou po odchodu z pražského USK.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme