Koronavirus ovlivňuje i sport. V Číně odložili boxerské zápasy, hokejisté Kunlunu asi dohrají sezonu v Rusku

Rozšíření koronaviru začíná ovlivňovat i sportovní dění. Několik událostí v Číně již muselo být přesunuto, naposledy souboj o boxerský titul v lehké velterové kategorii mezi Josém Ramírezem a Viktorem Postolem. Pravděpodobná je i změna místa konání domácího zápasu hokejistů Kunlunu, hrajícího Kontinentální hokejovou ligu (KHL), do Ruska.

Chaj-kchou/Kunlun Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotní personál v nemocnici Jinyintan ve městě Wu-Chan, ve které se léčí pacienti s koronavirem

Zdravotní personál v nemocnici Jinyintan ve městě Wu-Chan, ve které se léčí pacienti s koronavirem | Foto: DARLEY SHEN | Zdroj: Reuters

Utkání mezi Mexičanem Ramírezem a Ukrajincem Postolem se mělo konat 1. února ve městě Chaj-kchou na jihu Číny. „Doufáme, že bude situace brzy pod kontrolou. Zdraví a bezpečí našich boxerů a všech, kteří se pohybují okolo eventu, je pro nás nejdůležitější,“ uvedl promotér klání Bob Arum. Nový termín zatím není.

Na nový koronavirus již zemřelo více než 40 lidí, nakažených je přes tisíc. První případ hlásí Austrálie

Číst článek

Tým hokejistů Kunlunu si pravděpodobně ve zbývající části sezony nezahraje před domácím publikem. Klub v součinnosti s vedením soutěže zvažuje kvůli smrtelně nebezpečnému koronaviru přesun zápasu Rudé hvězdy na ruskou půdu.

Kunlun, v jehož dresu působí čeští reprezentanti Šimon Hrubec a Andrej Šustr, sehraje nejbližší „domácí“ duel 2. února v Moskvě, kam se utkání s tamním CSKA přesune kvůli oslavám čínského Nového roku.

Poslední domácí utkání Kunlunu v základní části je naplánováno na 24. února, náhradní variantou místa konání může být podle ruských médií Novosibirsk.

K opatřením už přikročil i Mezinárodní olympijský výbor, který se rozhodl z epicentra nákazy ve Wu-chanu přeložit kvalifikační turnaj boxerů. O postup na olympijské hry do Tokia se bude nově bojovat od 3. do 11. března v jordánské metropoli Ammánu, v Číně se původně mělo boxovat už o měsíc dřív.

Organizátoři olympiády uvedli, že počítají s kroky proti šíření koronaviru. „Opatření proti infekčním chorobám tvoří důležitou část našich plánů hostit bezpečné hry,“ stojí v prohlášení.

Vývoj situace v Číně sleduje rovněž Mezinárodní lyžařská federace, která naplánovala do Jen-čchingu závody Světového poháru sjezdařů. V budoucím olympijském středisku se má 15. a 16. února jet sjezd a superobří slalom mužů, žádné rozhodnutí o případné změně programu však zatím nepadlo.

Adam Weidenthaler, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme