Kajakář Prskavec vyhrál finále světového poháru ve vodním slalomu v Troji, Přindiš byl sedmý

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál po čisté finálové jízdě úvodní závod letošního ročníku Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Vít Přindiš byl na umělém kanále v Troji sedmý, Vavřinec Hradilek desátý. Jediná česká zástupkyně ve finále kajakářek Antonie Galušková skončila devátá.

Praha (Aktualizováno: 13:53 12. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Mistr světa Prskavec absolvoval pražský závod z plné olympijské přípravy, navzdory tomu dnes neměl konkurenci. Osmadvacetiletý mělnický rodák vyhrál semifinále i finále v nejrychlejším čase a bez dotyku branky. Druhý skončil s odstupem 45 setin Ital Giovanni de Gennaro, třetí byl se ztrátou 1,59 Francouz Mathieu Biazizzo.

Olympiáda je bohužel elitářská, smutní kajakář Přindiš, že se ani jako mistr Evropy do Tokia nepodívá

Číst článek

Kajakáři na prvních šesti pozicích předvedli čistou jízdu. Trojnásobný mistr Evropy Přindiš nenavázal na druhé místo ze semifinále, připsal si dvě trestné sekundy a byl sedmý. Bývalý mistr světa a olympijský medailista Hradilek s dvěma dotyky finálovou desítku uzavřel.

Mezi ženami obsadila kajakářka Antonie Galušková ve vodním slalomu deváté místo. Dvacetiletá Galušková jela v Troji první finále v SP, měla dotyky na třech brankách a zaostala 15 sekund za vítěznou Polkou Klaudií Zwolinskou. Ta v Troji vyhrála už semifinále a nejlepší byla i v rozhodující jízdě. O necelé dvě sekundy za sebou nechala krajanku Natalii Pacierpnikovou, jež stejně jako ona předvedla čistou jízdu. Třetí skončila s odstupem 2,24 Australanka Jessica Foxová, která přičítala čtyři trestné sekundy.

Ve finále chyběla olympionička Kateřina Minařík Kudějová, jež v semifinále nadvakrát projížděla osmnáctou branku a skončila šestnáctá. Debutantka v seniorské reprezentaci Lucie Nesnídalová obsadila 23. příčku.

SP ve vodním slalomu v Praze:
Muži:
K1: 1. Prskavec (ČR) 90,42 (0 trest. sekund), 2. De Gennaro (It.) -0,45 (0), 3. Biazizzo (Fr.) -1,59 (0), ..7. Přindiš -4,22 (2), 10. Hradilek (všichni ČR) -9,04 (4).
Ženy:
K1: 1. Zwolinská 100,58 (0), 2. Pacierpniková (obě Pol.) -1,91 (0), 3. Foxová (Austr.) -2,24 (4)... 9. A. Galušková -15,04 (6), v semifinále 16. Minařík Kudějová, 23. Nesnídalová (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme