Sportovci střídali pádla a pušky. Riverside Cross na náplavce zkombinoval vodní slalom s biatlonem

Biatlon je v posledních letech hitem českých fanoušků, a tak se tímhle sportem inspirovali i vodní slalomáři. Na pražské náplavce při exhibici nazvané Riverside Cross, která kombinuje právě vodní slalom a střelbu laserovou puškou na pětici terčů přímo z lodi.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Exhibiční závod ve vodním slalomu se střelbou. Brazilec Pedro Henrique Goncalves v akci.

Exhibiční závod ve vodním slalomu se střelbou. Brazilec Pedro Henrique Goncalves v akci. | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Sjet z třímetrové rampy, obkroužit pět slalomových branek, zaparkovat u pontonu se stejným počtem terčů a za každý minutý udělat jednu otočku kolem své osy – buď eskymáckou pod hladinou, nebo obyčejnou kolem dokola na vodě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exhibici na náplavce navštívil i reportér Radiožurnálu Jan Suchan

Zvládnout tohle všechno co nejrychleji si na Vltavě zkusily i největší hvězdy vodního slalomu včetně olympijských medailistů nebo mistrů světa, Jiřího Prskavce, Vavřince Hradilka i třeba Australanky Jessiky Foxové.

„Je to skvělá akce s perfektní atmosférou. Střílet z lodi ale není nic snadného, voda s vámi hýbe, takže nemáte stabilní polohu. Je to těžké, ale zábavné," řekla Radiožurnálu dvojnásobná olympijská medailistka a vítězka ženské kategorie na náplavce.

Většina příznivců přála v tomhle bláznivém klání českým vodním slalomářům a ti aspoň jednu kategorii znovu ovládli. Stejně jako na nedávném mistrovství Evropy v Tacenu se blýskl Matyáš Lhota.

„Mám z toho radost, fakt jsem si to užil. Byla úžasná atmosféra, přišlo hrozně moc lidí, to jsem vůbec nečekal," zářil 18letý kanoista poté, co porazil ve finále Michala Jáněho.

Mezi kajakáři těsně neobhájil loňskou výhru Vít Přindiš po prohře se Slovákem Jakubem Grygarem. Čtvrtý skončil Jiří Prskavec. Kategorii ostatních sportovců ovládl bývalý snowboardcrossař Michal Novotný, představila se i Eva Samková, která ale netrefila ani jeden terč a skončila v semifinále.

Riverside Cross je jedna z akcí, před podnikem Světového poháru vodních slalomářů vTroji, na kterém se představí většina závodníků ze slalomářsko-střelecké exhibice.

Jan Suchan, vm Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme