Ósakaová je nejlépe placenou sportovkyní světa, kromě tenistek je v první desítce i fotbalistka

Nejlépe placenou sportovkyní světa je japonská tenistka Naomi Ósakaová, která v uplynulém roce vydělala 37,4 milionu dolarů (818 milionů korun), což je historický ženský rekord. Spolu s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou je v první desítce pořadí magazínu Forbes ještě osm dalších tenistek.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naomi Ósakaová

Naomi Ósakaová | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Ósakaová překonala díky odměnám z turnajů a především příjmům od sponzorů pět let starý rekord Rusky Marie Šarapovové. Bývalá světová jednička a pětinásobná grandslamová šampionka si v roce 2015 vydělala 29,7 milionu dolarů.

Na druhém místě skončila majitelka 23 grandslamových titulů Američanka Serena Williamsová s 36 miliony, která vládla pořadí v předchozích čtyřech letech. Třetí příčku obsadila vítězka loňského French Open Ashleigh Bartyová z Austrálie už s výrazně nižším příjmem 13,1 milionu dolarů.

V první desítce nejlépe vydělávajících sportovkyň obsadily tenistky prvních devět míst, jejich nadvládu narušila pouze fotbalistka Alex Morganová. Americká reprezentantka, která loni šesti góly pomohla národnímu týmu k triumfu na mistrovství světa, vydělala 4,6 milionu dolarů.

Pořadí nejlépe vydělávajících sportovkyň podle magazínu Forbes (v milionech dolarů):

1. Naomi Ósakaová (Jap./tenis) 37,4
2. Serena Williamsová (USA/tenis) 36,0
3. Ashleigh Bartyová (Austr./tenis) 13,1
4. Simona Halepová (Rum./tenis) 10,9
5. Bianca Andreescuová (Kan./tenis) 8,9
6. Garbiňe Muguruzaová (Šp./tenis) 6,6
7. Elina Svitolinová (Ukr./tenis) 6,4
8. Sofia Keninová (USA/tenis) 5,8
9. Angelique Kerberová (Něm./tenis) 5,3 
10. Alex Morganová (USA/fotbal) 4,6

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme