Američanka Bilesová vyhrála na mistrovství světa přeskok a je nejúspěšnější gymnastkou historie

Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová vyhrála na mistrovství světa ve Stuttgartu přeskok a ziskem 23. medaile vyrovnala dosavadní rekord Vitalije Ščerba. Zároveň jej připravila o pozici nejúspěšnějšího gymnasty historie, protože už má nyní lepší medailovou bilanci než bývalý reprezentant Sovětského svazu a Běloruska.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simone Bilesová se zlatou medailí (uprostřed). Vlevo stříbrná Američanka Jade Careyová, vpravo Britka Elissa Downieová s bronzem.

Simone Bilesová se zlatou medailí (uprostřed). Vlevo stříbrná Američanka Jade Careyová, vpravo Britka Elissa Downieová s bronzem. | Foto: Wolfgang Rattay | Zdroj: Reuters

Před nedělním programem, ve kterém ještě může vylepšit kolekci v prostných a na kladině, má Bilesová na kontě 17 zlatých, tři stříbrné a tři bronzové medaile. Ščerbova sbírka čítá 12 titulů, sedm druhých míst a čtyři třetí.

Dvaadvacetiletá Bilesová na přeskoku suverénně obhájila loňský titul, skončila ale bez medaile na bradlech, kde zopakovala prvenství Belgičanka Nina Derwaelová. Bilesová při obhajobě stříbra skončila až pátá, částečně ji zastoupila teprve šestnáctiletá krajanka Sunisa Leeová, jež obsadila třetí místo za Britkou Rebeccou Downieovou.

V prostných mužů získal premiérový titul pro filipínskou sportovní gymnastiku devatenáctiletý Edriel Carlos Yulo. Na koni našíř se na trůn vrátil britský olympijský vítěz Max Whitlock, jenž vloni po dvou titulech skončil druhý. Na kruzích byl nejlepší Ibrahim Colak z Turecka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme