Lezení přišlo o jednu z nadějí, juniorská mistryně světa Douadyová zemřela po pádu ze skály

Juniorská mistryně světa, Francouzka Luce Douadyová zemřela po pádu ve skalách poblíž svého bydliště Saint-Bernard u Grenoblu. Teprve šestnáctiletá vycházející hvězda sportovního lezení uklouzla v exponovaném místě mezi cestami v oblasti Saint Pancrasse, kam se v neděli vydala s přáteli.

Tento článek je více než rok starý.

Grenoble (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luce Douadyová.

Luce Douadyová. | Foto: Enrico Calderoni | Zdroj: Reuters

Přesné okolnosti tragédie zatím nejsou jasné a budou se vyšetřovat. Podle francouzského Le Dauphiné Libéré šestnáctiletá lezkyně uklouzla na cestě a spadla z asi stopadesátimetrové výšky. 

Kombinace dvou disciplín, nebo také vůbec nic. Jak bude vypadat sportovní lezení na LOH 2024 v Paříži?

Číst článek

Douadyová patřila mezi nejtalentovanější mladé lezce. „Byla mladá, skvělá a talentovaná sportovkyně,“ uvedla v prohlášení Mezinárodní federace sportovního lezení IFSC. Lezecký web Grimper.com ji označil za budoucnost lezení. 

Loni získala Doudayová juniorský titul v boulderingu a prosadila se i mezi dospělými. Už v patnácti se objevila na seniorském Světovém poháru. Na říjnovém mistrovství Evropy v Edinburghu vybojovala v lezení na obtížnost bronz.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme