Nejvyhrocenější atmosféra, jakou jsem kdy zažil, říká k dění na MS ve sportovním lezení šéftrenér Binter

Sportovní lezení bude na programu olympijských her v roce 2020 vůbec poprvé v historii. A je to poznat i podle atmosféry na letošním světovém šampionátu, který je pro závodníky první šancí, jak se na hry nominovat.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér české lezecké reprezentace Tomáš Binter

Šéftrenér české lezecké reprezentace Tomáš Binter | Zdroj: Facebook Českého horolezeckého svazu

„Atmosféra z hlediska protestů byla ta nejvyhrocenější, jakou jsem kdy zažil. Létalo tam tolik, i nesmyslných, protestů, že bylo zjevné, že olympiáda s kouči cvičí. Takto vyhrocenou atmosféru se schopností protestovat proti úplně čemukoliv jsem nezažil,“ popisoval Radiožurnálu po konci kombinační kvalifikace trenér národního týmu Tomáš Binter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na mistrovství světa ve sportovní lezení v Hačiodži panuje vyhrocená atmosféra

Jeden z protestů byl i proti Adamu Ondrovi. Mezinárodní lezecká federace protest uznala. A Ondra nejen že sám ztratil první možnost se na hry dostat, ale zkomplikoval situaci i specialistovi na rychlost Janu Křížovi.

„Je to celé horší. Zaprvé musí Adam absolvovat ještě dva starty v Toulouse, protože mu chybí dost startů, což, pokud bude zdravý, by neměl být problém. Zároveň tím ale komplikuje z hlediska postupu život Honzovi Křížovi. A pak jde také o to, aby nic nepokazilo v Toulouse, protože tam může dojít k uklouznutí, nemusí sednout bouldery, může dojít i ke stejné situaci jako tady v Hačiodži,“ přiblížil Tomáš Binter.

Další nominační závod, jak se dostat na olympiádu, je na konci listopadu v Toulouse. Z jedné země se tam můžou kvalifikovat dva závodníci. 

Barbora Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme