Čeští sportovní střelci ovládli Prezidentský pohár. Kostelecký oplatil Liptákovi porážku z Tokia

Čeští střelci na trap obsadili na Prezidentském poháru v Larnace stejně jako olympijských hrách první dvě místa. Na Kypru v sobotu oplatil David Kostelecký tokijskou porážku reprezentačnímu kolegovi Jiřímu Liptákovi a v soutěži pro nejlepších 12 brokových střelců sezony triumfoval.

Tento článek je více než rok starý.

Larnaka (Kypr) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kostelecký (vlevo) a Jiří Lipták na hrách v Tokiu.

David Kostelecký (vlevo) a Jiří Lipták na hrách v Tokiu. | Foto: Mike Egerton | Zdroj: Reuters

Oba Češi zvládli v pátek v Larnace nástrahy kvalifikace a semifinále a postoupili do dnešního čtyřčlenného finále. V něm po 15 sériích odpadl Rus Gennadij Mamkin, a když se svěřenci reprezentačního trenéra Petra Hrdličky po dalších 20 terčích „zbavili“ stejně jako v Tokiu Brita Matthewa Cowarda-Holleyho, bylo jasné, že si to stejně jako před čtvrt rokem pod pěti kruhy rozdají o zlato. Souboj vyhrál olympijský šampion z Pekingu 2008 Kostelecký 31:29 a tentokrát on přijímal gratulaci od Liptáka.

Konečně jsme si mohli dát vítězný doutník, popisovali Lipták s Kosteleckým medailové oslavy

Číst článek

Šestačtyřicetiletý Kostelecký dosáhl v Larnace na dva triumfy, ještě před soutěží jednotlivců vyhrál s o polovinu let mladší Američankou Madelynn Bernauovou smíšené dvojice. Ve finále porazili 6:2 egyptsko-italskou dvojici Abdal Azíz Mahalba, Silvana Stancová.

Favorizovaný česko-slovenský tým vítězů z Tokia Lipták, Zuzana Rehák Štefečeková nepostoupil z kvalifikace a byl klasifikován na osmém místě.

Českým střelcům na skeet se v Larnace nedařilo, Jakub Tomeček a Barbora Šumová skočili v individuálních soutěžích i v mixech v kvalifikaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme