Sprint v Brazílii ovládl Bottas před Verstappenem, Hamilton se prodral na páté místo

Sprint ve Velké ceně Brazílie formule 1 v Sao Paulu vyhrál Valtteri Bottas z Mercedesu a do nedělního hlavního závodu odstartuje z prvního místa. Max Verstappen z Red Bullu díky druhé příčce navýšil náskok v čele mistrovství světa na 21 bodů.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas při sprintu VC Brazílie

Valtteri Bottas při sprintu VC Brazílie | Foto: AMANDA PEROBELLI | Zdroj: Reuters

Velkou stíhací jízdu předvedl obhájce titulu Lewis Hamilton, který se kvůli diskvalifikaci propadl z prvního místa na startu až na poslední pozici. Sedminásobný mistr světa nakonec obsadil páté místo.

Z prvního místa na poslední. Hamilton byl před sprintem diskvalifikován kvůli zadnímu křídlu

Číst článek

Po trestu za nepovolenou výměnu motoru mu však bude na startu patřit až desáté místo. Pro Hamiltona to znamená komplikaci v boji o osmý titul, kterým by v čele historického pořadí odskočil Michaelu Schumacherovi.

Pokud bude po Velké ceně Brazílie ztrácet na druhé příčce průběžného pořadí na vedoucího Verstappena 24 nebo víc bodů, nebude už mít obhajobu ve vlastních rukách, protože mu pak nemusí stačit ani vítězství ve třech zbývajících závodech.

Bottas odstartoval z druhého místa, ale hned po startu se dostal před Verstappena a vedení udržel až do konce. Lídra šampionátu porazil o 1,1 sekundy a ovládl druhý ze tří premiérových sprintů v sezoně. Finský pilot navázal na triumf z Monzy, v Silverstonu vyhrál Verstappen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme