Start dalšího ročníku Giro d'Italia by měl být v Izraeli. Začínat se bude v Jeruzalémě

Cyklistické Giro d'Italia by mělo příští rok poprvé v historii zavítat do Izraele. Jak uvedl specializovaný server cyclingnews.com, úvod Gira 2018 obstará časovka ve Starém Městě v Jeruzalémě a na území Izraele budou následovat ještě dvě další etapy.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peloton na Giro d'Italia

Peloton na Giro d'Italia | Zdroj: Reuters

Informaci, jež se objevila také v italských médiích, pořádající organizace RCS Sport zatím nepotvrdila. Oficiální prezentace trasy Gira 2018 je nicméně údajně naplánována na 18. září do Jeruzaléma.

Za veškerá bezpečnostní opatření a také většinu nákladů spojených s pobytem cyklistů a jejich týmů bude zodpovídat izraelská vláda. Zemi podle všeho čeká největší bezpečností akce v historii, jež by měla v tomto ohledu překonat i pohřeb Jicchaka Rabina či návštěvu papeže Františka.

Start Gira v Jerzulámě by byl velkým politickým vítězstvím pro stát, jenž se snaží vykreslit obrázek normálního života v Izraeli. Pořádání této velké sportovní akce navíc přispěje k oslavám 70. výročí vzniku Izraele a ve spojení s pravděpodobným koncem závodu o tři týdny později v Římě by mělo představovat mírové poselství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme