Curry zničil 40 body Houston a Golden State drží druhou příčku, Philadelphia uspěla i bez Embiida

Basketbalisté Golden State v NBA vyhráli 122:108 nad Houstonem. Svým nejlepším výkonem od Vánoc jim k tomu pomohl Stephen Curry a pošesté v sezoně pokořil hranici 40 bodů. Warriors si tak upevnili druhé místo v tabulce Západní konference před Memphisem, který podlehl Philadelphii 119:122 po prodloužení. Sixers přitom postrádali svou hlavní hvězdu Joela Embiida. New Orleans Pelicans, za něž opět nenastoupil Tomáš Satoranský, prohráli s Clevelandem 90:93.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stephen Curry oslavuje koš

Stephen Curry oslavuje koš | Foto: Brad Penner | Zdroj: Reuters

Warriors už počtvrté za sebou nastříleli přes 110 bodů, ale proti třetímu nejhoršímu týmu soutěže rozhodli o výhře až v poslední čtvrtině. V té řádil zejména Curry, dal v ní 21 ze svých 40 bodů. Byla to pro něj bodově nejlepší poslední čtvrtina kariéry.

Phoenix v NBA opět potvrdil bezkonkurenční formu, trápící se Lakers prohráli potřetí v řadě

Číst článek

Ještě čtyři a půl minuty před koncem byl rozdíl ve skóre jen čtyři body, ale v následných dvou útocích dal Curry pět bodů a definitivně zápas rozhodl. Po nepřesvědčivých výkonech během ledna tak opět ukázal svou sílu.

Naposledy pokořil hranici 40 bodů o Vánocích. Celkem v zápase trefil sedm trojek a přidal devět asistencí. Andrew Wiggins mu pomohl 23 body. Houston táhl Christian Woods s 24 body a 13 doskoky.

Steph Curry a jeho 40 bodů proti Houstonu:

Na výhru Warriors nedokázal odpovědět Memphis, jehož ztráta na třetím místě tak narostla na rozdíl čtyř výher. Proti Philadelphii měl přitom velkou šanci. Soupeři totiž chyběl jeden z hlavních kandidátů na cenu MVP sezony Embiid, jehož nechal trenér odpočívat. Skvěle ho ale zastoupil Andre Drummond: zaznamenal 16 bodů a 23 doskoků.

Přesto měl Memphis ve velmi vyrovnaném zápase, v němž ani jeden z týmů od druhého poločasu nevedl o více než pět bodů, k výhře blíže, když Ja Morant osm vteřin před koncem normální hrací doby srovnal skóre akrobatickým nájezdem s faulem, ale vzápětí neproměnil trestný hod, který mohl přinést výhru.

V prodloužení Grizzlies vedli 119:115, jenže v posledních téměř třech minutách už neskórovali. Naopak Danny Green trojkou snížil a Tyrese Maxey 26 vteřin před koncem zařídil vítězství, které pak v poslední vteřině ještě potvrdil.

Zápas měl čtyři hráče přes třicet bodů. Vítěze táhli Maxey s 33 body a 8 asistencemi a Tobias Harris s 31 body. Memphis pak Morant s 37 body a Desmond Bane s 34 body. „Byl to skvělý zápas. Oni hráli dobře, my hráli dobře, oba týmy se střídaly ve vedení. My sice nakonec prohráli, ale když budeme hrát takto, bojovat a spolupracovat, tak nemám s prohrou problém,“ řekl Bane.

Pátá výhra za sebou znovu přiblížila Philadelphii k čelu Východní konference, kam se vrátilo Chicago poté, co dosud vedoucí Miami prohrálo 92:122 s Bostonem. Neporadilo si s absencí lídra Jimmyho Butlera. Před Philadelphií má Heat náskok jediné výhry.

Na čtvrté místo Východu poskočil Cleveland, jenž i bez svého hlavního rozehrávače Dariuse Garlanda vyhrál nad New Orleans. Na rozehrávce zaskočil turecký křídelník Cedi Osman a blýskl se osobním rekordem 12 asistencemi. Pelikáni ještě 92 vteřin před koncem těsně vedli, pak ale zasmečoval z doskoku Jarrett Allen a následně Cleveland zápas rozhodl trestnými hody.

Výsledky NBA:
Atlanta - Toronto 100:106, Boston - Miami 122:92, Cleveland - New Orleans 93:90, Houston - Golden State 108:122, Indiana - LA Clippers 122:116, New York - Sacramento 116:96, Oklahoma City - Portland 98:81, Philadelphia - Memphis 122:119 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme