Inspirace pro fotbalovou reprezentaci? Český tým stolního fotbalu ovládl turnaj Světové série

Česká reprezentace ve stolním fotbalu dokázala po deseti letech vyhrát týmovou soutěž národů na turnaji Světové série. V německém St. Vendelu získali Češi zlaté medaile po těsném finálovém vítězství nad Nizozemskem.

Tento článek je více než rok starý.

St. Vendel/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězná česká reprezentace v St. Vendelu.

Vítězná česká reprezentace v St. Vendelu. | Zdroj: Česká foosbalová organizace

Češi dokázali ve finále porazit nejtěsnějším možným rozdílem 20:19 tým Nizozemska, předtím v semifinále dokonce poprvé v historii porazili Lucembursko. Pro českou reprezentaci to bylo první vítězství na turnaji elitní Světové série po deseti letech.

V Česku sportuje stále méně dětí. Těm, které se pohybu věnují, chybí všestrannost

Číst článek

Poslední triumf přišel v roce 2008 ve Švýcarsku na turnaji WCS Roberto Sport, který rovněž patří mezi pětici turnajů Světové série. Od té doby na žádném turnaji nejvyšší úrovně reprezentace neuspěla.

„Nedá se říct, že bychom týmově patřili ke světové špice. K těm nejlepším světovým národům určitě nepatříme, týmovou soutěž jsme vyhráli před deseti lety,“ říká člen výkonného výboru České foosballové asociace (ČFO) Jan Bazika pro iROZHLAS.

V St. Vendelu se ale soudržnému českému výběru dařilo a přidal se k němu i juniorský výběr, který vybojoval druhé místo. Vydařený turnaj podtrhl Martin Douša, který zase uspěl mezi jednotlivci, když skončil čtvrtý ze 313 hráčů. Douša je zároveň hrajícím trenérem reprezentačního týmu.

„Když se podíváte na žebříček národů federace, který se skládá z toho, že sčítá všechny výsledky všech hráčů za jeden stát dohromady, tak tam jsme na tom už dekádu stabilně velmi dobře,“ říká Bazika.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme