Stolní tenisté do semifinále neprošli, na evropském šampionátu podlehli favorizovaným Němcům

Čeští stolní tenisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství Evropy družstev 1:3 s obhájcem titulu Německem. První bod na turnaji ztratili favorité po vítězství Lubomíra Jančaříka nad světovou osmnáctkou Patrickem Franziskou.

Kluž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lubomír Jančařík

Lubomír Jančařík | Zdroj: Reuters

Češi hráli čtvrtfinále ME po jedenácti letech od šampionátu v Ostravě, kde získali bronz. Medailovým bojům se svěřenci trenéra Josefa Plachého v Rumunsku přiblížili díky třem vyhraným duelům v základní skupině.

Další svaz požaduje náhradu za Tokio. O odškodnění za pozitivní test Širučka chtějí jednat stolní tenisté

Číst článek

Němci už byli nad jejich síly, i když v jejich sestavě poprvé po 25 letech nefiguroval ani jeden z hvězdné dvojice Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov.

Hned v úvodní dvouhře zaznamenal svou první prohru na turnaji Tomáš Polanský, jenž nestačil na Benedikta Dudu. V druhém duelu dal českému týmu naději Jančařík, jenž sice s Franziskou ztratil vedení 2:0 na sety, ale v rozhodující páté sadě ho udolal 11:8.

Druhý bod Němci získali díky Dang Qiuovi, jehož asijské držení pálky dělalo Jiřímu Martinkovi problémy. Zápas ukončil Franziska, který porazil spoluhráče z bundesligového Saarbrückenu Polanského.

Češi neprohráli s favoritem ani jeden zápas ve třech setech a obsadili konečné dělené páté místo.

Mistrovství Evropy družstev ve stolním tenisu v Kluži (Rumunsko):

Muži - čtvrtfinále:

Německo - ČR 3:1
Duda - Polanský 3:1 (9, 5, 8), Franziska - Jančařík 2:3 (-8, -8, 1, 9, -8), Dang Qiu - J. Martinko 3:1 (3, 10, -10, 7), Franziska - Polanský 3:1 (6, -8, 10, 2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme