‚Ještě jsou tři pokusy.‘ Střelec Nýdrle stále věří ve svou nominaci na olympiádu v Tokiu

Na stupních vítězů se fotil se stříbrnou medailí, i přesto ale po závodě nezastíral zklamání. Střelec Tomáš Nýdrle byl na Evropských hrách druhý ve skeetu a připsal si tak jeden z největších úspěchů v kariéře. Ve finále ale o jedinou ránu prohrál se Švédem Nilssonem a těsně mu tak uniklo účastnické místo pro olympijské hry v Tokiu.

Minsk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Střelec Tomáš Nýdrle se stříbrnou medailí ze skeetu z Evropských her v Minsku

Střelec Tomáš Nýdrle se stříbrnou medailí ze skeetu z Evropských her v Minsku | Foto: Václav Pancer | Zdroj: PR

„Převládá zklamání. Chyběl kousíček a byl jsem nominovaný na olympiádu, ale o kousek to uteklo. Je to jeden z mých největších úspěchů až na tu hořkou tečku,“ hodnotil po závodě třicetiletý reprezentant.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zklamaný Tomáš Nýdrle jednu ránu od účastnického místa pro olympijské hry v Tokiu

Tomáš Nýdrle sestřelil ve finále skeetu 56 z 60 terčů, na vítězství a tím pádem vstupenku do Tokia to ale tentokrát nestačilo. Rodák z Jičína je vítězem Univerziády z roku 2013 a byl čtvrtý na mistrovství Evropy o tři roky později.

K těmto úspěchům teď v Minsku přidal medaili z Evropských her. Samotný střelec si ale ve své kariéře nejvíce váží jiné události.

„Účasti ve finále na mistrovství světa, kde je největší konkurence. Tady (na Evropských hrách v Minsku, pozn. red.) je nejlepší výběr z celé Evropy, ale ještě pár střelců ze světa chybí. Evropa je sice nejsilnější kontinent, ale v Americe a jinde se ještě pár dobrých střelců najde,“ vysvětluje Nýdrle.

Hlavním cílem pro nejbližší období zůstává pro Nýdrleho účast na olympiádě v příštím roce. Na Evropských hrách si český reprezentant kvótu nevybojoval, v průběhu sezony ale ještě bude mít šance na reparát.

„Ještě jsou tři pokusy. Světový pohár v Lahti, mistrovství Evropy v Itálii a po Novém roce bude ještě jeden závod ve Francii, kde se rozdávají kvóty,“ říká stříbrný medailista z Evropských her střelec Tomáš Nýdrle.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme