Světový pohár v Novém Městě bikerům učaroval. ‚Atmosféra je tady úžasná,‘ chválí fanoušky Škarnitzl

„V Českých Budějovicích by chtěl žít každý.“ V Novém Městě na Moravě by zase každý chtěl závodit, a nejen v cimrmanovském světě. Atmosféra areálu na Vysočině učarovala biatlonistům a podobně i bikerům.

Tento článek je více než rok starý.

Nové Město na Moravě Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Škarnitzl na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě.

Jan Škarnitzl na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Jezdíme každý rok, fandit se musí. Můžu to srovnat i se zahraničím a tady je stoprocentně nejlepší organizace i atmosféra,“ říká Pavel Lánský, jeden z fanoušků na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Světový pohár v Novém Městě bikerům učaroval. ‚Atmosféra je tady úžasná,‘ chválí fanoušky Škarnitzl

Pavel Lánský a přibližně dalších dvacet tisíc lidí se každoročně vydá fandit mezi lesy Žďárských vrchů. Třeba i Janu Škarnitzlovi.

„Nové Město patří mezi ty úplně nejlepší Světové poháry. Atmosféra je tady úžasná. Dělá to hodně ten areál, protože málokteré závody mají k dispozici takovouhle tribunu a s fanoušky, kteří pravidelně chodí. Takže ne že by ostatní Světové poháry měly dramaticky nižší návštěvnost, ale tady je to i tom, jak čeští fanoušci fandí, a to je jedinečné,“ říká Škarnitzl.

Ne každý z bikerů vnímá zdejší závody a diváckou náklonost podobně jako domácí Jan Škarnitzl. U většiny z nich to tak ale nejspíš bude, jinak by v anketě Mezinárodní cyklistické unie nevyhlásili podnik v Novém Městě za nejlepší ve Světovém poháru, a dokonce šestkrát za sebou.

Světový pohár v Novém Městě vyhrál švýcarský biker Schurter, Kulhavého zradil řetěz

Číst článek

Ján Svorada - ještě než začal soutěžit na horských kolech - patřil k silniční elitě, má za sebou Tour de France i olympijské hry a má taky další opodstatnění zmíněné ocenění.  

„Je to samozřejmě dáno i tím prostředím, které tady je, areálem, který tu vznikl a který je na takové akce přímo stavěn. Je tady skvělá trať, která se i v případě nepříznivého počasí nemění tak dramaticky,“ chválí Svorada okruh, jehož znalost paradoxně zrovna Čechům moc nepomohla. V elitní desítce nebyl jediný.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme