Kajakář Přindiš ovládl závod Světového poháru. Medaili mají i Prskavec, Fišerová a Hilgertová

Český kajakář Vít Přindiš získal na Světovém poháru vodních slalomářů v Krakově zlato, další český reprezentant Jiří Prskavec dojel třetí. Mezi ženami se dařilo stříbrné Tereze Fišerové a broznové Amálii Hilgertové. Stejně jako minulý týden v Praze triumfovala i ve druhém závodu seriálu australská suverénka Jessica Foxová.

Tento článek je více než rok starý.

Krakov (Polsko) (Aktualizováno: 14:20 18. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerstvý vítěz Světového poháru v kategorii K1, Vít Přindiš

Kajakář Vít Přindiš | Foto: Bálint Vekaszy | Zdroj: ICF

Obhájce celkového triumfu v SP Přindiš byl v semifinále své neoblíbené trati devátý, ve finále ale předvedl takřka bezchybný výkon, který nedokázal žádný z jeho soupeřů vyrovnat. Vynahradil si tak zklamání z úvodního závodu v Praze, kdy skončil už v semifinále.

Další zlato navzdory krvavému zranění. Fišerová ovládla v Troji i extrémní slalom

Číst článek

Prskavec útočil na zlato, nakonec se ale musí spokojit s bronzem. Pro olympijského vítěze a mistra Evropy jde o první umístění na stupních vítězů v sezoně. Další český reprezentant Ondřej Tunka dojel pátý.

V Polsku se mezi oba české medailisty vklínil Brit Joseph Clarke, který zaostal za Přindišem jen o 16 setin sekundy. Slovinský vítěz z Prahy Peter Kauzer skončil po padesátisekundové penalizaci za neprojetí branky osmý.

Dvě medaile kajakářek

Bronzová medailista z nedávného mistrovství Evropy mezi kanoistkami Fišerová, která letos na kajaku mezi dospělými debutuje, vybojovala v kategorii K1 ve Světovém poháru první umístění na stupních vítězů. Závod jasně vyhrála australská suverénnka Jessica Foxová.

Premiérovou medaili v seriálu má i mistryně Evropy z roku 2019 Hilgertová, která v týmu zaskočila jako náhradnice za Antonii Galuškovou.

Čtyřiadvacetiletá Fišerová stříbrem navázala na vítězství mezi kanoistkami z Troje, kde byla na kajaku pátá. V Krakově postoupila do nedělního semifinále C1 jako vítězka páteční kvalifikace.

„To, co se mi daří od začátku sezony, je neuvěřitelné, hrozně si toho cením. Není to ale jen tak, nervy jsou na každém startu úplně jiné. Vždy, když to zvládnu a nějakým způsobem dojedu do cíle, je to skvělý pocit. Doufám, že na podobné pozitivní vlně pojedu i v neděli,“ řekla Fišerová Radiožurnálu.

Třetí česká kajakářka Barbora Valíková obsadila v semifinále se čtyřmi trestnými sekundami 25. místo a do finálové desítky nepostoupila.

Pozitivní test na koronavirus vyřadil ze soutěže olympijskou vítězku z Tokia Ricardu Funkovou, která v Krakově vyhrála páteční kvalifikaci. Nákaza se už dříve objevila i u bronzového olympijského medailisty Hannese Aignera, ze závodů se proto dnes preventivně stáhl celý německý tým.

Závod SP ve vodním slalomu v Krakově (Polsko):

Muži:
K1: 1. Přindiš (ČR) 84,94 (0 trest. sekund), 2. Clarke (Brit.) -0,16 (0), 3. Prskavec -0,52 (0), ...5. Tunka (oba ČR) -4,04 (0).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Kauzer (Slovin.) 100, 2. Prskavec 94, 3. Dougoud (Švýc.) 91, 4. Přindiš 91, ...10. Tunka 66.

Ženy:
K1: 1. Foxová (Austr.) 91,29 (0), 2. Fišerová -2,58 (0), 3. Hilgertová -2,97 (0), ...v semifinále 25. Valíková (všechny ČR).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech): 1. Foxová 120, 2. Fišerová 99, 3. C. Prigentová (Fr.) 92, ...16. Hilgertová 50, 21. A. Galušková (ČR) 36, 24. Valíková 34.

ČTK, bac, Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme