VIDEO: Světový rekord v mrtvém tahu překonal herec. Hvězda Hry o trůny zvedla 501 kilogramů

I v době koronaviru padají světové rekordy. Islandský herec Hafthor Björnsson, který je známý především ze série Hra o trůny, dokázal od země zvednout 501 kilogramů. Jeho úspěšný pokus mohli fanoušci sledovat prostřednictvím streamu na twitterovém účtu ESPN.

Reykjavík Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islandský herec Hafthor Björnsson je novým světovým rekordmanem v mrtvém tahu.

Islandský herec Hafthor Björnsson je novým světovým rekordmanem v mrtvém tahu. | Zdroj: Profimedia

Dvoumetrákový a 205 centimetrů vysoký obr zvládl za bouřlivého povzbuzování přítomných zvednout činku, která se pod tíhou závaží prohýbala, v tělocvičně Thor's Power Gym v Reykjavíku a držel ji požadované dvě vteřiny. Úspěšný pokus oslavil mohutným řevem.

Nový světový rekord v mrtvém tahu má hodnotu 501 kilogramů:

Jednatřicetiletý vítěz soutěže World's Strongest Man z roku 2018 svým výkonem překonal dosavadní rekord britského siláka Eddieho Halla. Ten se stal v roce 2016 prvním mužem, který dokázal zvednout 500 kilogramů.

„Je to skvělé - není nic lepšího než ukázat, že na to mám. Spoustu lidí ve mě nevěřilo, spoustu jich říkalo, že 501 kilogramů se nedá zvednout. Ale měl jsem také hodně podpory,“ popsal v youtubeovém videu Björnsson.

Hra o trůny je americký fantasy seriál, který se stal diváckým fenoménem po celém světě. Natočen byl podle dosud nedokončené knižní předlohy Píseň ledu a ohně od spisovatele George R. R. Martina.

mim, wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme