Kajakář Prskavec se může stát nejlepším světovým sportovcem roku v novinářské anketě AIPS

Vodní slalomář Jiří Prskavec se uchází o vítězství v novinářské anketě asociace AIPS o světového sportovce roku. Nejlepší kajakář uplynulé sezony, který vyhrál Světový pohár i titul mistra světa, se ocitl ve společnosti 31 jiných hvězd, například tenisty Rafaela Nadala, fotbalistů Cristiana Ronalda a Lionela Messiho nebo lyžařského rekordmana Marcela Hirschera.

Lausanne/Švýcarsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec v cíli zlatého závodu.

Jiří Prskavec | Foto: Martin Hladík | Zdroj: www.kanoe.cz

Sezona nebyla k zahození, ale s osobním životem se to nedá srovnat, říká kanoista roku Prskavec

Číst článek

Mezinárodní asociace sportovních novinářů (AIPS) vyhlašuje nejlepšího sportovce i sportovkyni od roku 1983. Premiérový ročník tehdy vyhrála atletka Jarmila Kratochvílová, v roce 1999 zvítězil desetibojař Tomáš Dvořák.

Loni skončila v anketě AIPS na druhé příčce Ester Ledecká, jež si přivezla dvě zlaté olympijské medaile z her v Pchjongčchangu, když dominovala podle očekávání na snowboardu a šokovala nejrychlejší jízdou v lyžařském super-G.

Více hlasů než Ledecká získala loni pouze americká sportovní gymnastka Simone Bilesová. Mužské kategorii v loňském roce dominoval chorvatský fotbalista Luka Modrić. Pro Prskavce a spol. mohou nyní novináři hlasovat na webu asociace do 28. prosince.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme